05.12.2016

Kolmannen adventin ja loppiaisen televisiojumalanpalvelukset Lähetyskirkosta

Yle TV1 on nauhoittanut kaksi Riemulaulut-musiikkijumalanpalvelusta Lähetyskirkossa, Helsingissä. Ensimmäinen lähetään kolmantena adventtina 11.12. klo 10 ja toinen loppiaisena 6.1. klo 10.

01.12.2016

Zimbabwen isoäidit: ”Jokainen lapsi on meidän lapsemme”

Luterilaisen kirkon isoäidit Zimbabwessa tarttuivat toimeen, kun huomasivat yhteisössään lapsia, jotka ovat jääneet ilman vanhempien huolenpitoa. Suomen Lähetysseura on tukenut isoäitien työtä. Toivo pilkahtelee nyt jo monen lapsen ja nuoren silmissä.

30.11.2016

Hiv-positiivinen Sandra: ”Älä peittele sairauttasi vaan hae apua”

Sandra (38) on ylpeä ensimmäistä vuotta kasvatusalaa opiskelevasta tyttärestään Janakista (18). Sekä äiti että tytär ovat hiv-positiivisia. Sandran mies sai tartunnan työskennellessään Intiassa ja välitti sen vaimolleen jo ennen tyttären syntymää.

23.11.2016

Tuomaan Markkinoiden avajaisissa lauletaan Kauneimpia Joululauluja

Tuomaan Markkinoiden avajaisia vietetään 3.12. klo 16 Senaatintorilla. Avajaisissa on mukana myös Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut.

21.11.2016

Satelliittitelevisio tuo koulun pakolaisleirille

Miljoonat lapset Lähi-idässä ovat joutuneet pakolaisiksi eivätkä voi käydä koulua. Satelliittitelevisiojärjestö SAT-7:n ohjelma ”Minun kouluni” tarjoaa lapsille mahdollisuuden saada opetusta television välityksellä.

17.11.2016

Lasten oikeuksien toteutuminen vaatii vielä tekemistä

Lapsellakin on oikeuksia. Tämä ei ole itsestään selvää kaikkialla maailmassa. Marraskuun 20. vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Lasten hyväksi tehtävä työ ja lasten oikeudet ovat tänä vuonna teemana myös Suomen Lähetysseuran Kauneimmissa Joululauluissa.

16.11.2016

Lähetysseura kunnostaa Jerusalemin toimintakeskuksensa Alatalon

Lähetysseuran hallitus on antanut valtuudet käynnistää Jerusalemin toimintakeskuksen niin sanotun Alatalon peruskorjaus. Hankkeen kustannusarvio on 1,6 miljoonaa euroa. Korjaustyöt ajoitetaan ensi vuodeksi.

07.11.2016

Suuri Nenäpäivä-show 11.11. – mukana videoklippejä Lähetysseuran työstä Nepalissa

Suomen 10. Nenäpäivä-kampanja huipentuu Yle TV2:lla Nenäpäivä-show’hun perjantaina 11.11. Musiikkiesitysten ja sketsien lisäksi illan aikana nähdään koskettavia tarinoita muun muassa Nepalista, jossa Ylen kuvausryhmä oli kuvaamassa Lähetysseuran työtä viime keväänä.

31.10.2016

Kauneimmat Joululaulut soivat unohdetuille lapsille

Kauneimmat Joululaulut alkavat soida jälleen ensimmäisestä adventista 27.11. alkaen. Seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran yhteistyössä järjestämien yhteislaulutilaisuuksien suosio näyttää vuosi vuodelta vain kasvavan. Kauneimmat Joululaulut -tilaisuus on tärkeä osa monen suomalaisen jouluperinteitä.

27.10.2016

Mekin olemme mukana: Suomen 10. Nenäpäivä-kampanja alkaa

Nenäpäivän merkeissä huumorin ja viihteen voimalla on autettu maailman lapsia jo vuodesta 2007. Vuosien saatossa kampanja on kerännyt jo lähes 20 miljoonaa euroa. Pitkäjänteisellä työllä on saatu aikaan tuloksia, joista ovat hyötyneet miljoonat lapset.

26.10.2016

Lähetysseura julkaisi maakysymystietokannan rauhantyön tueksi

Suomen Lähetysseura lanseerasi keskiviikkona 26.10. maakysymyksiin keskittyvän englanninkielisen tietokannan, joka on tarkoitettu tietolähteeksi maakysymyksissä eri puolilla maailmaa. Lähetysseuran tietokanta on osa eri järjestöjen ylläpitämien tietokantojen kokoelmaa Peace & Dialogue Platformia.

25.10.2016

Taiwanissa juhlittiin 60-vuotista lähetystyötä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun ensimmäiset Suomen Lähetysseuran työntekijät saapuivat Taiwanille. Lauantaina 22.10. Koahsiungin kaupungissa Etelä-Taiwanilla pidetyssä tilaisuudessa juhlittiin Lähetysseuran pitkäjänteistä työtä saarella.

21.10.2016

Etiopiassa eletään edelleen epävarmuudessa hätätilajulistuksen merkityksestä

Etiopiassa on eletty poikkeustilajulistuksen alla kohta kaksi viikkoa. Aluepäällikkö Päivi Anttila kertoo, että vielä ei ole täysin selvää, miten se vaikuttaa työhön ja elämään.

18.10.2016

Save Syria – rauhanmarssi ja tukikonsertti Helsingissä 24.10.

Ainoa keino syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. Siksi Helsingissä marssitaan rauhan puolesta YK:n päivänä 24. lokakuuta. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille.

14.10.2016

Suomen Lähetysseura vetoaa rauhan puolesta Syyriassa

Suomen Lähetysseura pyytää suomalaisia päättäjiä ja kansainvälisiä toimijoita tekemään kaikkensa, jotta Syyrian konfliktin kaikki osapuolet palaisivat välittömästi poliittisiin neuvotteluihin ja saisivat aikaan tulitaukosopimuksen. Mitään muuta keinoa konfliktin lopettamiseen ei ole.