100 tasa-arvotekoa: ”Minä en ole myytävänä"

Mauritania on yksi maailman köyhimpiä maita. Tavallisen ihmisen elämisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet ovat hyvin heikot. Lähetysseura tukee naisia ja tyttöjä Mauritaniassa muun muassa perustamalla naisten tukiryhmiä ja säästö- ja pienluottoryhmiä sekä kouluttamalla pienyritystoimintaan. Lähetysseuran kummiohjelmassa Mauritaniassa on tällä hetkellä mukana 330 lasta, joista suurin osa on tyttöjä.

Vappumyyjäiset valtaa Lähetystalon

Perinteinen myyjäistapahtuma valtaa Lähetystalon Helsingissä vappupäivänä 1. toukokuuta kello 9:30–14. Lähetystalo sijaitsee osoitteessa Tähtitorninkatu 18, ja perille pääsee muun muassa raitiotievaunulla numero 10.

24.04.2017

Safarista se alkoi – Lähetysseuran 50-vuotista musiikkityötä juhlistetaan Lähetysjuhlilla Turussa

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävää Lähetysseuran musiikki- ja taidetoimintaa yhdistää ajatus taiteesta Jumalan lahjana. Sen kautta ihminen voi tarkastella uskoaan ja maailmaa sekä hiljentyä elämän suurten kysymysten äärelle. Toisinaan taiteen avulla sanoitetaan vaikeita asioita ymmärrettävämmälle kielelle. Lähetysseuran taidetyötä juhlitaan Turun Lähetysjuhlilla näyttävässä Toivon tie -kavalkadissa 20.5.

20.04.2017

Ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä: Lähetysjuhlat Turussa 19.–21.5.

Suomen Lähetysseura järjestää Valtakunnalliset Lähetysjuhlat ensi kesänä Turussa 19.–21. toukokuuta ensimmäistä kertaa yhdessä Kirkkopäivien kanssa. Ne ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden sekä reformaation merkkivuoden ohjelmaa.

17.04.2017

Omatekoisten adressien hinnasta osa lahjaksi Lähetysseuralle

Liisa Toikka pyörittää Anni-tyttärensä kanssa Kouvolan Inkeroisissa Kukkalinja-nimistä kukkakauppaa. Liike tarjoaa lisäksi hääsuunnittelua ja hautauspalveluita. He myös valmistavat itse adresseja, joiden myyntituotosta he lahjoittavat osan Suomen Lähetysseuralle naisten ja lasten hyväksi.

12.04.2017

Yli 40 järjestöä vetoaa hallitukseen pakolaiskiintiön korottamiseksi

Suomen Lähetysseura haluaa, että pakolaiskiintiötä kasvatetaan ensi vuonna. Lähetysseura on mukana laajassa kansalaisjärjestövetoomuksessa kiintiön kasvattamiseksi.

07.04.2017

Lähetysseuran rauhantyö on vahvistunut: hankkeet Myanmarissa ja Syyriassa

Suomen Lähetysseuran taloudessa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia viime vuonna. Ulkoministeriön kehitysyhteistyövarojen leikkaukset verottivat kehitysyhteistyötä, mutta samaan aikaan ulkoministeriön avustukset Lähetysseuran tekemälle rauhan ja sovinnon työlle kasvoivat.

04.04.2017

Ebenezerin tarina – Palmusunnuntain kolehti syrjäytettyjen parissa tehtävään työhön

Sunnuntaina 9.4. vietetään Palmusunnuntaita, joka aloittaa pääsiäistä edeltävän hiljaisen viikon. Palmusunnuntain kolehti kerätään Suomen Lähetysseuralle työhön syrjäytettyjen ihmisarvon ja -oikeuksien puolesta. Tällaista työtä Lähetysseura tekee muun muassa Etiopiassa, josta esimerkkinä Ebenezerin tarina.

04.04.2017

Palestiina: Luterilaisen kirkon koulut rakentavat itsetuntoa ja suvaitsevaisuutta

Luterilaisiin arvoihin perustuva kasvatus antaa nuorille hyvän perustan jatko-opintoihin ja hyvään elämään. Erityisesti tytöt ja muslimiperheiden lapset hyötyvät kristillisestä kasvatusympäristöstä. Näin kertoo vuonna 2016 valmistunut laaja selvitys Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon kolmen koulun vaikutuksesta oppilaiden elämään.  Suomen Lähetysseuralla on näissä kouluissa 190 kummioppilasta. He ovat kristityistä perheistä tai muslimiperheistä. Selvitys osoitti, että kirkon koulut valmentavat oppilaita yliopistoon merkittävästi paremmin kuin valtion koulut.

03.04.2017

Vaikuttamistyö ja verkostoituminen parantavat vammaisten asemaa Kambodzhassa

Suomen Lähetysseuran työntekijöitä on ollut mukana kirjoittamassa Vammaiskumppanuus ry:n ja ulkoministeriön julkaisemaa artikkelikokoelmaa, joka kokoaa yhteen tarinoita ja kokemuksia suomalaisten toimijoiden kehitysyhteistyöhankkeista, joissa vammaisten oikeuksien toteutumiseen ja edistämiseen on kiinnitetty huomiota uudella tavalla.

28.03.2017

Taloudelliset epäselvyydet tutkittavina Botswanassa ja Nepalissa

Suomen Lähetysseura toimii kolmessakymmenessä maassa lähes 120 kumppanin kanssa. Lähetysseuralla on Felm against corruption -sivusto ja lomake, jonka avulla myös nimettömänä voi ilmoittaa epäillyistä väärinkäytöksistä.

28.03.2017

Kummityöllä tuetaan hengenvaarassa eläviä albiinoja Tansaniassa

Perinnöllisen geenivirheen aiheuttama ihon väripigmentin puute,albinismi, on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa yleisempää kuin muualla. Erityisen paljon albiinoja on mantereen itäosissa. Albiinot elävät jatkuvan pelon vallassa, sillä heidän ruumiinosiaan käytetään taikojen tekoon. Suomen Lähetysseura on aloittanut Tansanian evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä kummityön ohjelman, jonka avulla albiinot saavat koulutusta ja turvallisemmat elinolot.

13.03.2017

Lähetysseuran uusi ilmastorahasto tukee puiden istutusta Tansaniassa

Suomen Lähetysseura on perustanut ilmastorahaston. Sen kautta Lähetysseura kompensoi omista lentomatkoista syntyneet päästöt. Erillinen ilmastorahasto mahdollistaa kompensoinnin myös muille organisaatioille ja seurakunnille.

10.03.2017

Kauneimmat Joululaulut tuotti ennätystuloksen unohdetuille lapsille

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut keräsi viime jouluna kaikkien aikojen ennätystuloksen, runsaat 1 090 000 euroa. Varat käytetään unohdettujen ja heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kehitysmaissa.

08.03.2017

Lähetysseura: Naisten äänen on kuuluttava rauhantyössä konfliktialueilla

Naisten on saatava osallistua tasavertaisesti rauhanneuvotteluihin. Vain se takaa kestävän rauhan. Naisten tulee olla mukana myös konfliktin jälkeen rakentamassa rauhaa. Lähetysseura tukee vuoden 2017 Tasaus-kampanjan tuotolla naisten koulutusta, verkostoitumista, taloudellista itsenäisyyttä ja osallistumista rauhantyöhön.