24.08.2016

Kummilapset Kolumbiasta lähettivät kiitoksen kummeille Suomeen!

Lähetysseura tukee noin 200 lapsen koulunkäyntiä Kolumbiassa. Runsas 20 heistä asuu Boyacán maakunnassa Socotássa, jossa kirkko järjesti elokuussa kummiyhdyshenkilö Alexandra Nossa Pérezin ja paikallisen pastorin johdolla lapsille ja heidän vanhemmilleen työpajan. Työpajassa myös valmistettiin kiitosviesti kummeille Suomeen.

22.08.2016

Apua tarvitaan edelleen: Etiopiassa 10 miljoonaa ihmistä ruoka-avun tarpeessa

Etiopian valtion ja kansalaisjärjestöjen elokuussa ilmestyneen raportin mukaan noin 10 miljoonnaa etiopialaista on yhä ruoka-avun tarpeessa. Suomen Lähetysseura on tukenut kuivuuden uhreja Arsin maakunnassa keskisessä Etiopiassa tähän mennessä 100 000 eurolla. Apua tarvitaan edelleen.

17.08.2016

Lähetysseuralta 50 000 euroa burundilaispakolaisten tukemiseen Tansaniassa

Suomen Lähetysseura on myöntänyt 50 000 euroa lisää tansanialaiselle Tanganyika Christian Refugee Service -järjestölle (TCRS) burundilaispakolaisten kanssa tehtävään työhön.

12.08.2016

Suomen Lähetysseuran uudeksi talousjohtajaksi Juha Savela

Suomen Lähetysseura on valinnut uudeksi talousjohtajaksi ekonomi, oikeustieteen kandidaatti Juha Savelan ensi vuoden alusta alkaen.

02.08.2016

Uuden testamentin kääntäminen uratin kielelle kesti lähes neljäkymmentä vuotta – kirjaa juhlittiin Papua-Uudessa-Guineassa

Uratinkielisen Uuden testamentin käyttöönottojuhlaa vietettiin Papua-Uudessa-Guineassa 30.7. SIL International -järjestö käynnisti urakan 38 vuotta sitten. Uratin puhujia on noin 6000 henkeä Itä-Sepikin maakunnassa. Kieli jakaantuu neljään eri murteeseen, joista käännös on nyt valmis kakkosmurteen noin 2500 puhujalle.

05.07.2016

Alpo Hukka on kuollut – 1916–2016

Suomen Lähetysseuran eläkkeellä ollut lähetysjohtaja, rovasti Alpo Hukka menehtyi 4.7.2016. Hän olisi täyttänyt syyskuussa sata vuotta. Suomen Lähetysseuran pitkäaikaisena johtajana hän toimi vuosina 1967–81.

29.06.2016

Pakistanissa rakennetaan turva-aita kirkon kouluun Lasten Pankin tuella

Suomen Lähetysseura on tukenut kirkon koulujen rakentamista ja koululaisten koulunkäyntiä Pakistanissa Peshawarin hiippakunnassa useita vuosia. Terrori-iskujen jälkeen paikallishallinto Pakistanissa on tiukentanut turvallisuusmääräyksiä. Koulujen ympärille tulee rakentaa muurit. Lähetysseuran Lasten Pankki tukee turva-aidan rakentamista St. Johnin koulun ympärille.

20.06.2016

Burundilaispakolaiset asuvat Tansaniassa kymmenien tuhansien ihmisten telttaleireissä: 20.6. vietetään maailman pakolaispäivää

Alkuvuodesta 2015 Kibondon pikkukaupunki Itä-Tansaniassa lähellä Burundin rajaa eli uneliasta hiljaiseloa. Huhtikuun lopussa tilanne muuttui. Levottomuudet Burundissa lisääntyivät taas kerran ja pakolaisia alkoi tulla joukoittain rajan yli Tansanian puolelle. Katri Kuusikallio vieraili toukokuussa kahdella pakolaisleirillä, joiden toimintaa Suomen Lähetysseura on tukenut.

17.06.2016

Lasten turvakoti Dikonia Viipurissa laajennetaan Lasten Pankin tuella

13.06.2016

Nuoret lauluntekijät saivat tukea Kaskinen-Simojoki-rahastosta

Kaskinen-Simojoki-rahaston apuraha jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Lohjalainen Rosa Nyman (29) sai suurimman summan, 1000 euroa, ja neljälle muulle myönnettiin 500 euron apuraha. Apuraha jaettiin Valtakunnallisilla Lähetysjuhlilla Vihdissä 11.6.

12.06.2016

Vihdin Lähetysjuhlilla siunattiin viisi uutta ulkomaantyöntekijää

11.06.2016

Lähetysseura säästää hallintokuluissaan – kolme uutta jäsentä hallitukseen

Suomen Lähetysseuran vuosikokous kokoontui Vihdin kirkossa lauantaina 11.6. Vuosikokous vahvisti vuoden 2015 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2017.

10.06.2016

Pekka Simojoen levy vie avaralle paikalle – Levynjulkistuskonsertti Vihdin Lähetysjuhlilla 12.6.

Lähetysjuhlilla Vihdissä julkistetaan muusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoen uusi soololevy Avara. Julkistamiskonsertti on sunnuntaina 12. kesäkuuta klo 15 Vihdin kirkossa.

01.06.2016

Ensi vuoden FELM Volunteer -paikat haettavissa nyt

Nyt on aika hakea ensi vuoden Felm Volunteer -tehtäviin ulkomaille. Haku Lähetysseuran yhteistyökirkkojen ja -järjestöjen vapaaehtois- ja harjoittelutehtäviin on käynnissä 1.6.–28.8.2016.

31.05.2016

Kaksi päivää -videon päähenkilöinä suomalainen Mari ja etiopialainen Abdulaziz

Lasten tulevaisuudesta huolehtiminen on yhteistä kaikille maailman äideille ja isoäideille.
Suomen Lähetysseuran tuore video Kaksi päivää liittää yhteen kaksi erillistä maailmaa suomalaisäidin pohdintojen kautta. Samalla se kertoo kummituen merkityksestä etiopialaisen pojan elämässä. Rakkaus löytää tien kaikkein heikoimpien luokse ja vie heille toivon. Tämä on ollut Suomen Lähetysseuran työtä jo lähes 160 vuotta.