05.07.2016

Alpo Hukka on kuollut – 1916–2016

Suomen Lähetysseuran eläkkeellä ollut lähetysjohtaja, rovasti Alpo Hukka menehtyi 4.7.2016. Hän olisi täyttänyt syyskuussa sata vuotta. Suomen Lähetysseuran pitkäaikaisena johtajana hän toimi vuosina 1967–81.

29.06.2016

Pakistanissa rakennetaan turva-aita kirkon kouluun Lasten Pankin tuella

Suomen Lähetysseura on tukenut kirkon koulujen rakentamista ja koululaisten koulunkäyntiä Pakistanissa Peshawarin hiippakunnassa useita vuosia. Terrori-iskujen jälkeen paikallishallinto Pakistanissa on tiukentanut turvallisuusmääräyksiä. Koulujen ympärille tulee rakentaa muurit. Lähetysseuran Lasten Pankki tukee turva-aidan rakentamista St. Johnin koulun ympärille.

20.06.2016

Burundilaispakolaiset asuvat Tansaniassa kymmenien tuhansien ihmisten telttaleireissä: 20.6. vietetään maailman pakolaispäivää

Alkuvuodesta 2015 Kibondon pikkukaupunki Itä-Tansaniassa lähellä Burundin rajaa eli uneliasta hiljaiseloa. Huhtikuun lopussa tilanne muuttui. Levottomuudet Burundissa lisääntyivät taas kerran ja pakolaisia alkoi tulla joukoittain rajan yli Tansanian puolelle. Katri Kuusikallio vieraili toukokuussa kahdella pakolaisleirillä, joiden toimintaa Suomen Lähetysseura on tukenut.

17.06.2016

Lasten turvakoti Dikonia Viipurissa laajennetaan Lasten Pankin tuella

13.06.2016

Nuoret lauluntekijät saivat tukea Kaskinen-Simojoki-rahastosta

Kaskinen-Simojoki-rahaston apuraha jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Lohjalainen Rosa Nyman (29) sai suurimman summan, 1000 euroa, ja neljälle muulle myönnettiin 500 euron apuraha. Apuraha jaettiin Valtakunnallisilla Lähetysjuhlilla Vihdissä 11.6.

12.06.2016

Vihdin Lähetysjuhlilla siunattiin viisi uutta ulkomaantyöntekijää

11.06.2016

Lähetysseura säästää hallintokuluissaan – kolme uutta jäsentä hallitukseen

Suomen Lähetysseuran vuosikokous kokoontui Vihdin kirkossa lauantaina 11.6. Vuosikokous vahvisti vuoden 2015 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2017.

10.06.2016

Pekka Simojoen levy vie avaralle paikalle – Levynjulkistuskonsertti Vihdin Lähetysjuhlilla 12.6.

Lähetysjuhlilla Vihdissä julkistetaan muusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoen uusi soololevy Avara. Julkistamiskonsertti on sunnuntaina 12. kesäkuuta klo 15 Vihdin kirkossa.

01.06.2016

Ensi vuoden FELM Volunteer -paikat haettavissa nyt

Nyt on aika hakea ensi vuoden Felm Volunteer -tehtäviin ulkomaille. Haku Lähetysseuran yhteistyökirkkojen ja -järjestöjen vapaaehtois- ja harjoittelutehtäviin on käynnissä 1.6.–28.8.2016.

31.05.2016

Kaksi päivää -videon päähenkilöinä suomalainen Mari ja etiopialainen Abdulaziz

Lasten tulevaisuudesta huolehtiminen on yhteistä kaikille maailman äideille ja isoäideille.
Suomen Lähetysseuran tuore video Kaksi päivää liittää yhteen kaksi erillistä maailmaa suomalaisäidin pohdintojen kautta. Samalla se kertoo kummituen merkityksestä etiopialaisen pojan elämässä. Rakkaus löytää tien kaikkein heikoimpien luokse ja vie heille toivon. Tämä on ollut Suomen Lähetysseuran työtä jo lähes 160 vuotta.

30.05.2016

Sunnuntaina 5.6. kolehti kerätään työhön syrjäytettyjen parissa: toivoa huumeidenkäyttäjille Kiinassa

Sunnuntaina 5.6. kerätään jumalanpalveluksissa kolehti syrjäytettyjen parissa tehtävän työn tukemiseen Suomen Lähetysseuran kautta.

27.05.2016

Kirkkohallitus avustaa kehitysyhteistyöleikkauksista kärsineitä sopijajärjestöjään

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus on päättänyt jakaa 200 000 euroa niille kirkon perussopimuksen solmineille järjestöille, joilta leikattiin viime vuonna hallituksen päätöksellä kehitysyhteistyörahoja.

24.05.2016

Thaimaalaiset teologiharjoittelijat Porvoossa: Eri-ikäisten huomioon ottaminen on tehnyt vaikutuksen

Teologian opiskelijat Itsararat Inlee ja Phongsak Ase saapuivat huhtikuussa Bangkokista kuukauden harjoitteluun Porvoon suomalaiseen seurakuntaan. Toukokuun puolivälissä Suomen-vierailulle tuli vielä kymmenen opiskelutoveria Thaimaan luterilaisen kirkon teologisesta koulutuskeskuksesta. Koko joukko lähti kiertämään seurakuntia, ja vieraat osallistuvat myös Lähetysjuhlille Vihdissä 11.–12.6

23.05.2016

Lähetysseura vähentää hiilijalanjälkeään

Suomen Lähetysseura on sitoutunut vähentämään työmatkalennoista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä 25 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2022 loppuun mennessä. Kaikkien työmatkalentojen hiilidioksidipäästöt kompensoidaan vuoteen 2022 mennessä.

19.05.2016

Lähetysjuhlat lähestyvät – oletko valmis? Tule Vihtiin 11.–12.6.

Lähetysjuhlien valmistelut ovat jo loppusuoralla ja Vihti valmistautuu vastaanottamaan lähetysjuhlavieraita kesäkuun toisena viikonloppuna. Olet tässä -teeman ympärille rakennettu juhlaohjelma löytyy osoitteesta www.lahetysjuhlat.fi. Luvassa on jälleen kerran monipuolista ja mielenkiintoista koettavaa kaikenikäisille.