Kati Kemppainen: Reformaatio ja kirkon missio

Ensimmäiset kristityt olivat ihmisiä, joilla ei ollut vaikutusvaltaa omassa yhteiskunnassaan. Heistä lähti liikkeelle maailmaa muuttava evankeliumi, joka sai alkunsa kuolemaantuomitun ristiltä. Tänäkin päivänä Jumala puhuu ja toimii syrjittyjen, osattomien ja ulkopuolelle jäävien parissa.

19.01.2017

Järjestöt: Syyrialaiset toimijat saatava mukaan humanitaariseen apuun, rauhantyöhön ja jälleenrakennukseen ─ onnistuminen rakentuu koulutukseen ja toimeentuloon

Seitsemän suomalaista kansalaisjärjestöä vaativat yhteisessä kannanotossaan YK:ta osallistamaan Syyrian paikallisyhteisöjä, kansalaisyhteiskuntaa ja paikallishallintoa kaikkeen Syyriassa tehtävään työhön. Järjestöt korostavat, että vain syyrialaisten itsensä osallistuminen luo edellytykset rauhalle ja hyvinvoinnille Syyriassa. Lisäksi koulutus ja toimeentulo ovat edellytyksiä onnistuneelle jälleenrakennukselle ja syyrialaisten tulevaisuudelle. Tänään julkaistu kannanotto liittyy 24.1. Helsingissä järjestettävään, Suomen isännöimään kansainväliseen Syyria-kokoukseen. YK julkaisee kokouksessa humanitaarista apua ja Syyrian pakolaisia koskevat suunnitelmansa.

19.01.2017

Reformaation merkkivuosi 2017: Lähetysseura kutsuu seurakuntia puunistutustalkoisiin

Suomen Lähetysseura kutsuu reformaation juhlavuoden kunniaksi seurakuntia ja puita rakastavia suomalaisia mukaan istuttamaan metsää Tansaniaan. Seurakunnat voivat kerätä varoja taimien ostamiseksi. Lähetysseuran yhteistyökumppani vastaa puiden istuttamisesta paikallisen yhteisön kanssa kuivuudesta kärsivälle Kishapun alueelle.

17.01.2017

”Puut vetävät sateet takaisin”

Ilmastonmuutoksen kuivattamalla Kishapun alueella Tansaniassa ihmiset istuttavat jo kilvan puita. Omasta metsästä on yllättävän monenlaista hyötyä.

17.01.2017

100 tasa-arvotekoa: Yhä useampi dalit-tyttö käy peruskoulun Nepalin Mugussa

Suomen Lähetysseuralla on Nepalissa yli 500 kummioppilasta. Vammaisten oppilaiden ohella tuetaan muun muassa dalit-tyttöjen koulutusta syrjäisessä Mugun läänissä, lähellä Tiibetin rajaa. Dalitit ovat kastijärjestelmässä alimmalla tasolla. Mugun tyttöjen koulunkäyntiaste kasvaa jatkuvasti. Nyt heitä on koulussa jo yli 4400.

02.01.2017

Loppiaiskolehti julistus- ja seurakuntatyöhön Lähetysseuran kautta

Loppiaisena 6.1. jumalanpalveluksissa kerätään kolehti julistus- ja seurakuntatyöhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

19.12.2016

Syyria: Rauhaa rakennettava myös ruohonjuuritasolla

Lähetysseuran hanke tukee ruohonjuuritason rauhanaktivisteja Syyriassa ja heidän verkostojaan ja aloitteitaan. Hankkeessa järjestetään paikallisia vuoropuheluja syyrialaisten kesken. Hanke välittää myös tavallisten syyrialaisten näkemyksiä kansallisen ja kansainvälisen tason rauhanneuvotteluihin sekä kansainväliseen päätöksentekoon.

16.12.2016

Kolumbialainen Estefania, 13: ”Teen itselleni tulevaisuuden”

Kirkon pieni toimitila Caracolissa täyttyy kikatuksesta ja puheesta, kun Teen itselleni tulevaisuuden -projektin kymmenkunta iältään 11–17-vuotiasta nuorta naista saapuu tapaamiseen. Yksi tytöistä on 13-vuotias Estefania.

16.12.2016

100 tasa-arvotekoa: Lähetysseuran uusi hanke ehkäisee tyttöjen ja naisten syrjäytymistä Tansaniassa

Suomen Lähetysseura osallistuu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluvaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen, jolla tehdään uusia ja konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi ja parannetaan erityisesti naisten näkyvyyttä.

12.12.2016

Bloggari Iina Hyttinen: ”Haluan kannustaa ihmisiä näkemään positiivisia asioita”

Joulussa parasta on perhe, yhdessäolo ja ruoka. Näin ajattelee marraskuun alussa Vuoden Inspiroivin Lifie Vaikuttaja -palkinnon saanut bloggari ja sisällöntuottaja Iina Hyttinen. Hän on 25-vuotias kolmatta lastaan odottava äiti, jonka perhe-elämään ja lifestyleen* keskittyvällä blogilla on kuukausittain lähes satatuhatta lukijaa. Tänä vuonna hän on mukana myös tukemassa Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut -kampanjaa, jonka teemana ovat kehitysmaiden lapset.

07.12.2016

Tsholofelon koulunkäynti oli loppua syntymätodistuksen puuttumiseen

Tsholofelo Monyatsi on 15-vuotias botswanalaispoika, joka käy yläasteen toista luokkaa Francistownissa, maan toisiksi suurimmassa kaupungissa. Ensi vuonna hänellä on edessään valtakunnalliset yläasteen päättökokeet. Viime vuonna näytti vielä siltä, että hänen osallistumisensa niihin hankaloituisi, sillä hänellä ei ollut syntymätodistusta.

05.12.2016

Kolmannen adventin ja loppiaisen televisiojumalanpalvelukset Lähetyskirkosta

Yle TV1 on nauhoittanut kaksi Riemulaulut-musiikkijumalanpalvelusta Lähetyskirkossa, Helsingissä. Ensimmäinen lähetään kolmantena adventtina 11.12. klo 10 ja toinen loppiaisena 6.1. klo 10.

01.12.2016

Zimbabwen isoäidit: ”Jokainen lapsi on meidän lapsemme”

Luterilaisen kirkon isoäidit Zimbabwessa tarttuivat toimeen, kun huomasivat yhteisössään lapsia, jotka ovat jääneet ilman vanhempien huolenpitoa. Suomen Lähetysseura on tukenut isoäitien työtä. Toivo pilkahtelee nyt jo monen lapsen ja nuoren silmissä.

30.11.2016

Hiv-positiivinen Sandra: ”Älä peittele sairauttasi vaan hae apua”

Sandra (38) on ylpeä ensimmäistä vuotta kasvatusalaa opiskelevasta tyttärestään Janakista (18). Sekä äiti että tytär ovat hiv-positiivisia. Sandran mies sai tartunnan työskennellessään Intiassa ja välitti sen vaimolleen jo ennen tyttären syntymää.

23.11.2016

Tuomaan Markkinoiden avajaisissa lauletaan Kauneimpia Joululauluja

Tuomaan Markkinoiden avajaisia vietetään 3.12. klo 16 Senaatintorilla. Avajaisissa on mukana myös Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut.