RSS

Uutiset

25.10.2016

Taiwanissa juhlittiin 60-vuotista lähetystyötä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun ensimmäiset Suomen Lähetysseuran työntekijät saapuivat Taiwanille. Lauantaina 22.10. Koahsiungin kaupungissa Etelä-Taiwanilla pidetyssä tilaisuudessa juhlittiin Lähetysseuran pitkäjänteistä työtä saarella.

21.10.2016

Etiopiassa eletään edelleen epävarmuudessa hätätilajulistuksen merkityksestä

Etiopiassa on eletty poikkeustilajulistuksen alla kohta kaksi viikkoa. Aluepäällikkö Päivi Anttila kertoo, että vielä ei ole täysin selvää, miten se vaikuttaa työhön ja elämään.

18.10.2016

Save Syria – rauhanmarssi ja tukikonsertti Helsingissä 24.10.

Ainoa keino syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. Siksi Helsingissä marssitaan rauhan puolesta YK:n päivänä 24. lokakuuta. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille.

14.10.2016

Suomen Lähetysseura vetoaa rauhan puolesta Syyriassa

Suomen Lähetysseura pyytää suomalaisia päättäjiä ja kansainvälisiä toimijoita tekemään kaikkensa, jotta Syyrian konfliktin kaikki osapuolet palaisivat välittömästi poliittisiin neuvotteluihin ja saisivat aikaan tulitaukosopimuksen. Mitään muuta keinoa konfliktin lopettamiseen ei ole.

13.10.2016

Pauli Hanhiniemestä Toivoa-kampanjan lähettiläs

Koskettavasti ja inhimillisesti suomalaista sielunmaisemaa kuvaava muusikko Pauli Hanhiniemi on Suomen Lähetysseuran Toivoa.fi-kampanjan uusi lähettiläs. Kampanja muistuttaa, että kaiken epätoivon ja epävarmuuden keskellä maailmassa on yhä toivoa ja kuka tahansa voi ryhtyä toivon lähettilääksi. Kehitysmaissa toivo saa konkreettiset kasvot, kun syrjittyyn vähemmistöön kuuluvan köyhän perheen lapsi pääsee kouluun.

12.10.2016

Katri Kuusikallio uutuuskirjastaan: ”Tansanian naisista tuli sydämen asia”

”Tansanian naisista on tullut minulle sydämen asia. Heissä on samaan aikaan jotain maanläheistä, herkkää, vahvaa ja määrätietoista. Minua kosketti se, miten paljon heillä on unelmia”, kertoo pastori Katri Kuusikallio. Hänen kirjansa Naisvoimaa Tansaniasta on juuri tullut painosta Lähetysseuran kustantamana.

11.10.2016

Lähetysseura järjestää keskustelutilaisuuden maaoikeuksista 26.10.

Suomen Lähetysseura järjestää Maaoikeudet ja rauhantyö -pyöreän pöydän keskustelun 26.10. klo 9–12 Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki). Seminaari on osa Tasaus-kampanjaa ja kertoo maattomista Etelä-Afrikassa, Kolumbiassa ja Myanmarissa.

10.10.2016

Etiopiaan on julistettu puolen vuoden poikkeustila – Lähetysseuran työntekijät ovat turvassa

Sunnuntaina 9.10. Etiopian pääministeri Desalegn Haile Mariam julisti maahan hätätilan, jonka on määrä olla voimassa kuusi kuukautta. Tämä on 25 vuoteen vakavin poliittinen tilanne maassa, edellisen kerran maa oli poikkeustilassa vuonna 1991 kommunistihallinnon vaihtuessa nykyiseen hallintoon. 

29.09.2016

Sota pakotti maanviljelijäperheen slummiin

– Onneksi tyttäreni Xiomara pääsi mukaan Lähetysseuran tukemaan kummiohjelmaan, huokaa Luz Dari Alape, kolmen lapsen äiti.

Alkuperäiskansaan kuuluva perhe viljeli ennen maatilkkua Jaborenan kylässä Kolumbiassa, mutta sisällissota pakotti pakenemaan sisällissodan takia pääkaupunkiin. Nyt he asuvat Caracolissa, yhdessä Bogotan slummeista

Suomalaisten kummien tuki varmistaa sen, että Xiomara pystyy käymään koulua. Vaikka perheen isä on löytänyt töitä, arki on karua.

27.09.2016

Kolumbiassa sisällissota ohi – rakentamisen aika alkaa

Kolumbiassa valmistaudutaan rauhaan yli 50 vuotta kestäneen sisällissodan jälkeen. "Inhimillinen kärsimys on Kolumbiassa ollut valtavaa. Rauhan saavuttamiseen tarvitaan nyt kaikkien yhteisiä ponnistuksia", sanoo Arja Koskinen, Lähetysseuran Latinalaisen Amerikan aluepäällikkö.

15.09.2016

Toivon markkinat Vanhassa kirkkopuistossa 24.9.

Lauantaina 24.9. klo 10–14 järjestetään Helsingissä Vanhassa kirkkopuistossa (Bulevardi) Toivon markkinat. Kyseessä on aiemmin Porkkanamarkkinoina tunnettu ja Tuomiokirkon kupeessa järjestetty tapahtuma, mutta nyt siis uudella nimellä ja uudessa paikassa. 

15.09.2016

Ulkoministeriön arvio: Lähetysseuran työ tuloksekasta erityisesti köyhimpien ja syrjäytettyjen parissa

Suomen ulkoasiainministeriö teetti Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöstä perusteellisen evaluaation, jonka tulokset julkaistiin tänään 15.9. Lähetysseuran työ todettiin arviossa tuloksekkaaksi, kustannustehokkaaksi, pitkäjänteiseksi ja paikallisia tarpeita vastaavaksi. Erityistä kiitosta Lähetysseura sai työstään kaikkein köyhimpien ja syrjäytettyjen ihmisryhmien parissa. Esimerkiksi naisten aseman todettiin parantuneen Lähetysseuran työn ansiosta.

14.09.2016

Kansainvälinen seurakunta (IEC) siirtyy Lähetysseuran tiloihin

Helsingissä toimiva kansainvälinen seurakunta (IEC) siirtyy Suomen Lähetysseuran vuokralaiseksi syyskuussa ja aloittaa muun muassa turvapaikanhakijoille tarkoitettujen kielikurssien pitämisen Lähetysseuran tiloissa.

05.09.2016

Sunnuntaina 11.9. kolehti teologiseen koulutukseen: Lung Awng opiskelee palvellakseen kirkkoaan Myanmarissa

Sunnuntaina 11.9. kerätään jumalanpalveluksissa kolehti Suomen Lähetysseuran ja sen kumppaneiden teologiselle koulutukselle Angolassa, Etiopiassa, Hongkongissa, Kiinassa, Namibiassa, Senegalissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Thaimaassa ja Venäjällä.

05.09.2016

Kolumbian maattomien periksiantamattomuus teki vaikutuksen Meeri Koutaniemeen

Meeri Koutaniemen Maattomat-valokuvanäyttely avattiin 5.9. Kampin kappelilla. Näyttely on osa Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjaa ja esittelee Kolumbian maattomien ihmisten tarinoita. Koutaniemi matkusti Kolumbiaan Lähetysseuran rauhantyön asiantuntijan Lea Pakkasen kanssa viime vuonna.

– Kolumbian humanitaarinen katastrofi on hälyttävä. Vuosikymmeniä kestäneen konfliktin seurauksena maassa on yli kuusi miljoonaa maansisäistä pakolaista. Viljelijät ovat menettäneet maansa ja elinkeinonsa, eikä ihmisillä ole tietoa työstä tai lasten koulunkäynnistä, Koutaniemi kertoi.