RSS

Uutiset

15.09.2016

Toivon markkinat Vanhassa kirkkopuistossa 24.9.

Lauantaina 24.9. klo 10–14 järjestetään Helsingissä Vanhassa kirkkopuistossa (Bulevardi) Toivon markkinat. Kyseessä on aiemmin Porkkanamarkkinoina tunnettu ja Tuomiokirkon kupeessa järjestetty tapahtuma, mutta nyt siis uudella nimellä ja uudessa paikassa. 

15.09.2016

Ulkoministeriön arvio: Lähetysseuran työ tuloksekasta erityisesti köyhimpien ja syrjäytettyjen parissa

Suomen ulkoasiainministeriö teetti Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöstä perusteellisen evaluaation, jonka tulokset julkaistiin tänään 15.9. Lähetysseuran työ todettiin arviossa tuloksekkaaksi, kustannustehokkaaksi, pitkäjänteiseksi ja paikallisia tarpeita vastaavaksi. Erityistä kiitosta Lähetysseura sai työstään kaikkein köyhimpien ja syrjäytettyjen ihmisryhmien parissa. Esimerkiksi naisten aseman todettiin parantuneen Lähetysseuran työn ansiosta.

14.09.2016

Kansainvälinen seurakunta (IEC) siirtyy Lähetysseuran tiloihin

Helsingissä toimiva kansainvälinen seurakunta (IEC) siirtyy Suomen Lähetysseuran vuokralaiseksi syyskuussa ja aloittaa muun muassa turvapaikanhakijoille tarkoitettujen kielikurssien pitämisen Lähetysseuran tiloissa.

05.09.2016

Sunnuntaina 11.9. kolehti teologiseen koulutukseen: Lung Awng opiskelee palvellakseen kirkkoaan Myanmarissa

Sunnuntaina 11.9. kerätään jumalanpalveluksissa kolehti Suomen Lähetysseuran ja sen kumppaneiden teologiselle koulutukselle Angolassa, Etiopiassa, Hongkongissa, Kiinassa, Namibiassa, Senegalissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Thaimaassa ja Venäjällä.

05.09.2016

Kolumbian maattomien periksiantamattomuus teki vaikutuksen Meeri Koutaniemeen

Meeri Koutaniemen Maattomat-valokuvanäyttely avattiin 5.9. Kampin kappelilla. Näyttely on osa Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjaa ja esittelee Kolumbian maattomien ihmisten tarinoita. Koutaniemi matkusti Kolumbiaan Lähetysseuran rauhantyön asiantuntijan Lea Pakkasen kanssa viime vuonna.

– Kolumbian humanitaarinen katastrofi on hälyttävä. Vuosikymmeniä kestäneen konfliktin seurauksena maassa on yli kuusi miljoonaa maansisäistä pakolaista. Viljelijät ovat menettäneet maansa ja elinkeinonsa, eikä ihmisillä ole tietoa työstä tai lasten koulunkäynnistä, Koutaniemi kertoi.

02.09.2016

Tasaus-kampanja tukee kehitysmaiden maattomia

Suomen Lähetysseuran vuotuinen Tasaus-kampanja pureutuu tänä syksynä kehitysmaiden maattomien ihmisten tilanteeseen. Suuri osa kehitysmaiden köyhistä on riippuvaisia maataloudesta. Maasta saadaan ruoka ja toimeentulo perheelle. Maan voi kuitenkin menettää esimerkiksi konfliktin, luonnonkatastrofin tai suuryritysten tekemien maakaappausten vuoksi. Myös puutteellinen ja syrjivä lainsäädäntö voi vaikuttaa esimerkiksi naisten oikeuteen omistaa maata. Maattomuus aiheuttaa pakolaisuutta, köyhyyttä, nälkää ja turvattomuutta.

02.09.2016

Videokuvaajan sydän syttyi Etiopiassa kummityölle: aids-orpo on rakkauden arvoinen

Puoli vuotta sitten muusikko ja video-ohjaaja Antti Vuori sai mahdollisuuden lähteä tavallisesta poikkeavalle kuvausmatkalle. ”Menin Etiopiaan tekemään Suomen Lähetysseuralle videota Dessien aids-orpojen parissa tehtävästä työstä. Se oli samalla ensimmäinen matkani Afrikkaan”, Vuori kertoo.
Vuori tutustui matkallaan myös ensimmäistä kertaa Suomen Lähetysseuran kummityöhön. Kuvaukset avasivat oven kummilasten koteihin, kouluun ja elämään aidsin runtelemassa maassa.

01.09.2016

Piispa Humphrey Peters Pakistanista: ”On etuoikeus työskennellä vaikealla alueella”

Viimeaikojen terrori-iskut maailmalla ja Pakistanissa ovat olleet hirmuisia, mutta Peshawarin hiippakunnan piispa Humphrey Peters ei suostu lannistumaan. Hänestä kirkon on otettava kantaa ja oltava rauhan välikappale maailmassa.

31.08.2016

Syyskuun 1. päivänä rukoillaan luomakunnan puolesta: Lähetysseura huomioi ympäristövaikutukset työssään

Syyskuun 1. päivänä kirkot rohkaisevat kristittyjä ympäri maailman rukoilemaan luomakunnan puolesta ja kiinnittämään huomiota ekologisiin elämäntapoihin. Suomen Lähetysseurakin on omalta osaltaan sitoutunut pienentämään omia ympäristövaikutuksiaan.

31.08.2016

Meeri Koutaniemen valokuvissa Kolumbian konfliktin inhimillinen hätä

Maattomat-näyttely 5.–11.9. Kampin kappelissa esittelee valokuvaaja Meeri Koutaniemen valokuvia ja Suomen Lähetysseuran rauhantyön asiantuntija, toimittaja Lea Pakkasen tarinoita Kolumbian maattomista. Kolumbian konflikti on kestänyt yli 50 vuotta. Rauhansopimus armeijan ja FARC-sissiryhmän välillä allekirjoitettiin elokuussa 2016. Maakysymys oli yksi sopimusta edeltäneiden rauhanneuvottelujen keskeisimmistä kysymyksistä. Konfliktin seurauksena maassa on yli kuusi miljoonaa maansisäistä pakolaista. Koutaniemi ja Pakkanen tapasivat Kolumbiassa perheitä, jotka ovat joutuneet pakenemaan taisteluita ja jättämään kotinsa ja maansa.

24.08.2016

Kummilapset Kolumbiasta lähettivät kiitoksen kummeille Suomeen!

Lähetysseura tukee noin 200 lapsen koulunkäyntiä Kolumbiassa. Runsas 20 heistä asuu Boyacán maakunnassa Socotássa, jossa kirkko järjesti elokuussa kummiyhdyshenkilö Alexandra Nossa Pérezin ja paikallisen pastorin johdolla lapsille ja heidän vanhemmilleen työpajan. Työpajassa myös valmistettiin kiitosviesti kummeille Suomeen.

22.08.2016

Apua tarvitaan edelleen: Etiopiassa 10 miljoonaa ihmistä ruoka-avun tarpeessa

Etiopian valtion ja kansalaisjärjestöjen elokuussa ilmestyneen raportin mukaan noin 10 miljoonnaa etiopialaista on yhä ruoka-avun tarpeessa. Suomen Lähetysseura on tukenut kuivuuden uhreja Arsin maakunnassa keskisessä Etiopiassa tähän mennessä 100 000 eurolla. Apua tarvitaan edelleen. 

17.08.2016

Lähetysseuralta 50 000 euroa burundilaispakolaisten tukemiseen Tansaniassa

Suomen Lähetysseura on myöntänyt 50 000 euroa lisää tansanialaiselle Tanganyika Christian Refugee Service -järjestölle (TCRS) burundilaispakolaisten kanssa tehtävään työhön.

12.08.2016

Suomen Lähetysseuran uudeksi talousjohtajaksi Juha Savela

Suomen Lähetysseura on valinnut uudeksi talousjohtajaksi ekonomi, oikeustieteen kandidaatti Juha Savelan ensi vuoden alusta alkaen.

02.08.2016

Uuden testamentin kääntäminen uratin kielelle kesti lähes neljäkymmentä vuotta – kirjaa juhlittiin Papua-Uudessa-Guineassa

Uratinkielisen Uuden testamentin käyttöönottojuhlaa vietettiin Papua-Uudessa-Guineassa 30.7. SIL International -järjestö käynnisti urakan 38 vuotta sitten. Uratin puhujia on noin 6000 henkeä Itä-Sepikin maakunnassa. Kieli jakaantuu neljään eri murteeseen, joista käännös on nyt valmis kakkosmurteen noin 2500 puhujalle.