24.05.2016

Thaimaalaiset teologiharjoittelijat Porvoossa: Eri-ikäisten huomioon ottaminen on tehnyt vaikutuksen

Teologian opiskelijat Itsararat Inlee ja Phongsak Ase saapuivat huhtikuussa Bangkokista kuukauden harjoitteluun Porvoon suomalaiseen seurakuntaan. Toukokuun puolivälissä Suomen-vierailulle tuli vielä kymmenen opiskelutoveria Thaimaan luterilaisen kirkon teologisesta koulutuskeskuksesta. Koko joukko lähti kiertämään seurakuntia, ja vieraat osallistuvat myös Lähetysjuhlille Vihdissä 11.–12.6

23.05.2016

Lähetysseura vähentää hiilijalanjälkeään

Suomen Lähetysseura on sitoutunut vähentämään työmatkalennoista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä 25 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2022 loppuun mennessä. Kaikkien työmatkalentojen hiilidioksidipäästöt kompensoidaan vuoteen 2022 mennessä.

19.05.2016

Lähetysjuhlat lähestyvät – oletko valmis? Tule Vihtiin 11.–12.6.

Lähetysjuhlien valmistelut ovat jo loppusuoralla ja Vihti valmistautuu vastaanottamaan lähetysjuhlavieraita kesäkuun toisena viikonloppuna. Olet tässä -teeman ympärille rakennettu juhlaohjelma löytyy osoitteesta www.lahetysjuhlat.fi. Luvassa on jälleen kerran monipuolista ja mielenkiintoista koettavaa kaikenikäisille.

18.05.2016

Mediassa eivät näy Syyrian rauhantyö, naiset ja lapset

Syyrian sotauutisointi vaikuttaa asenteisiin Syyrian nykytilanteesta ja mahdollisesta rauhasta. Syyria-uutisoinnissa saavat palstatilaa terrorismi ja konflikti. Rauha, naiset ja lapset näkyvät vain vähän, vaikka naisia ja lapsia käsittelevät jutut kiinnostavat lukijoita ja saavat tykkäyksiä ja jakoja sosiaalisessa mediassa muita teemoja enemmän. Suomen Lähetysseuran rahoittama ja Brysselissä 17.5. julkaistu Syria in Global Media -tutkimus tarkastelee lähes kolmensadan englanninkielisen digitaalisen medialähteen ja 6 miljoonan sosiaalisen median postauksen uutisointia Syyriasta maaliskuusta 2015 helmikuuhun 2016.

12.05.2016

Lähetysseura Maailma kylässä -festivaaleilla: toivon siemeniä ja keskustelua Myanmarista

Suomen Lähetysseura on  mukana Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä 28–29.5.2016. Lähetysseuran teltassa Rautatientorilla festivaalivieraat voivat tutustua Toivoa.fi-kampanjaan; jaossa on myös toivon siemeniä. Lauantai-iltapäivällä järjestettävässä Myanmar-paneelikeskustelussa on mukana Lähetysseuran kumppanin EBO:n ohjelmakoordinaattori Thuzar Thant Myanmarista.

11.05.2016

Janetta Vettenranta Transparency International Suomen hallitukseen

Kirkollisen työn koordinaattori Janetta Vettenranta Suomen Lähetysseurasta on nimitetty International Transparency Suomen hallituksen jäseneksi.

11.05.2016

Lähetysseuralta 50 000 euroa lisää Etiopian kuivuuskatastrofin hoitoon

Suomen Lähetysseura on myöntänyt 50 000 euroa lisäavustusta Etiopian kuivuuskatastrofin hoitoon Etiopian Mekane Yesus -kirkon kautta. Lähetysseura myönsi myös 50 000 euron avustuksen aiemmin helmikuussa.

09.05.2016

Botswanassa seurakuntatyötä tehdään oman toimen ohella – yli 40 uutta työntekijää vihittiin 24.4.

Botswanan luterilainen kirkko on pieni, mutta sillä on seurakuntia ympäri maata. Kaikkiin seurakuntiin ei riitä kokopäiväisiä työntekijöitä, eivätkä seurakunnat pysty maksamaan papeilleen palkkaa. Huhtikuun 24. päivä Gaboronen katedraali oli täynnä juhlivaa ja iloista väkeä. Silloin seurakuntien palvelukseen vihittiin viisi pappia, diakoni ja 36 evankelistaa, jotka avustavat seurakuntia oman toimensa ohella.

22.04.2016

Lähetysseura palkittiin SAT-7 -satelliittikanavan tukemisesta – Arabiankielisen ja lastenkanavan johtaja Vihdin Lähetysjuhlilla 10.–11.6.

Kristillinen satelliittitelevisiojärjestö SAT-7 juhli 20-vuotisjuhliaan kumppanuuskokouksensa yhteydessä 6.–8.4. Nicosiassa, Kyproksella.

21.04.2016

Nepalin jälleenrakennus hidasta – 2,5 miljoonaa asuu yhä teltoissa tai peltimajoissa

Maanantaina 25.4. tulee vuosi Nepalin tuhoisasta maanjäristyksestä, jossa kuoli lähes 9000 ja loukkaantui noin 20 000 ihmistä. Kotien jälleenrakennus on ollut hidasta, ja edelleen arviolta 2,5 miljoonaa nepalilaista asuu teltoissa tai väliaikaisiksi tarkoitetuissa peltimajoissa.

18.04.2016

Suomen Lähetysseura uudisti visuaalisen ilmeensä

Suomen Lähetysseura on uudistanut visuaalisen ilmeensä. Ilmettä on tuoreutettu raikkaalla tavalla kunnioittaen Lähetysseuran pitkää historiaa, luotettavuutta ja pitkäjänteistä työtä isona kirkon toimijana. Uudessa logossa näkyy Lähetyskirkon ruusuikkuna, ja uutena värinä on Lähetyskirkon seinän tiilenpuna.

18.04.2016

Toivon katupartio ilahdutti helsinkiläisiä aamuruuhkassa – Toivoa.fi

Suomen Lähetysseuran Toivon katupartiolaiset ilahduttivat helsinkiläisiä maanantaiaamun työmatkaliikenteessä 18.4. Asema-aukiolla partioineet katupartiolaiset jakoivat ohikulkijoille toivoa symboloivia ruohosipulinsiemeniä.

Tommi Nikin Katedraali ansambel sai tunnustuspalkinnon Virossa

Jalkapallo ja koulu tuovat iloa 13-vuotiaalle aids-orvolle

13-vuotias Abdulaziz pitää jalkapallosta ja koulusta. Abdulaziz on yksi Suomen Lähetysseuran ja Etiopian Mekane Yesus -kirkon aids-orpo-ohjelman tukemista lapsista.

Kehitysyhteistyöhön turvattava resurssit

Kehityspoliittinen toimikunta KPT julkaisi perjantaina 15.4.2016 lausunnon Suomen kehityspolitiikasta. Lausunnossa korostetaan, että ennaltaehkäisevä kehitysyhteistyö ja humanitaarinen apu tarvitsevat kumpikin riittävät resurssit. Toimikunnan mukaan akuutti pakolaiskriisi vie huomion pitkäjänteisestä ja ennaltaehkäisevästä kehitysyhteistyöstä kasvaviin humanitaarisiin tarpeisiin. Tämä ei ole kestävä linja. Suomen Lähetysseuran ihmisoikeusasiantuntija Tarmo Heikkilä on KPT:n jäsen.