Vapaaehtoistyö ulkomailla - Felm Volunteer -ohjelma

felmvolu.jpg

Kuva/Photo: Viittomakielen tulkki harjoittelussaan - Sign Language Interpreting Trainee

Felm Volunteer  -ohjelma on osa Suomen Lähetysseuran ulkomaantyötä. Felm Volunteerit toimivat yhteistyökirkkojen ja -järjestöjen kanssa ja kautta tehtävässä työssä. Yhteistyökirkkojen ja –järjestöjen palvelukseen lähetetään vuosittain kymmeniä Felm Volunteereja vapaaehtois- tai harjoittelutehtäviin erilaisiin tuki- ja asiantuntijatehtäviin. Ohjelma tarjoaa 2-12 kuukauden ajan vapaaehtois- tai harjoittelutehtävissä toimivalle ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua käytännön työhön.

Vuosittain Lähetysseuran ulkomaan vapaaehtoistehtävissä toimii  kolmisenkymmentä vapaaehtoista tai  harjoittelijaa yhteistyökirkkojen  ja –järjestöjen tukemien yhteisöjen parissa. Kokonaisvaltaisen lähetystyön Toivon  tiekartta ohjaa Felm Volunteer –ohjelman toteuttamista. Vapaaehtoisohjelman tavoitteet ovat:

• Muutamme maailmaa oikeudenmukaisemmaksi
  • Rakennamme rauhaa ja sovintoa
  • Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja –oikeuksia
  • Todistamme Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta

Hakuaika vuoden 2018 Felm Volunteer -vapaaehtois- ja harjoittelutehtäviin on käynnissä 1.6. - 27.8.2017

Felm Volunteer -tehtäviin voivat hakea Lähetysseuran Lähde liikkeelle –koulutuksen viimeisen viiden vuoden aikana suorittaneet. Mikäli et ole vielä käynyt koulutusta, hae Lähde liikkeelle -koulutukseen tai Min Mission -koulutukseen.

Felm Volunteer –tehtävien hakuaikoja on vuosittain kaksi, ja tehtäviä haetaan alla olevan linkin kautta hakuajaksi avautuvalla lomakkeella. Jos koulutuksesi ajankohdasta on pidempi aika kuin viisi vuotta, ota yhteyttä Lähde liikkeelle –koulutuksesta vastaavaan työntekijään ennen tehtäviin hakemista. Tehtäviin valittaessa etusijalla ovat koulutuksemme kokonaan suorittaneet, ensimmäistä kertaa ulkomaan vapaaehtois- ja harjoittelutehtäviin hakevat soveltuvat hakijat.

Koska FELM Volunteer -tehtävissä voi aloittaa?

Tehtävissä aloittamisen mahdolliset ajankohdat näet joko tehtävänimikkeen kohdalta tai klikkaamalla tehtävänkuvauslomaketta hakuaikoina. Kaikki tehtäväsisällöt ja tehtävänkuvauslomakkeet ovat suuntaa-antavia ja muokkautuvat Lähetysseuran kumppanikirkon tai yhteistyöjärjestön tarpeiden, Felm Volunteer -ohjaajan työtilanteen sekä valituksi tulevan hakijan osaamisen ja lähtömahdollisuuksien mukaisesti. Tehtäviin kannattaa hakea rohkeasti, vaikka oma osaaminen ja lähtöajankohdan mahdollisuudet poikkeaisivat tehtävänkuvauksessa kirjatusta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat kutsun Felm Volunteer –haastatteluun. Haastattelussa tarkastellaan lähtijän toiveiden ja yhteistyökirkkojen ja –järjestöjen tarpeiden kohtaamisen mahdollisuuksia. Voi siis hyvinkin olla mahdollista, että osaamisalueesi mukainen paikka ja tehtävä löytyy, vaikka sellaista ei olisi kirjattu avointen tehtävien listalle.

Jokainen lähtijä osallistuu Felm Volunteer –perehdytyspäivään lähtöään edeltäen. Perehtymisen käynnistämispäivä järjestetään vuosittain tammikuun ja toukokuun kolmantena maanantaina. Perehdytyspäivässä saat lisätietoa alueella tehtävästä työstä ja Felm Volunteer –käytänteistä. Lisäksi perehdytyspäivässä allekirjoitetaan Felm Volunteer –sopimus.

Kotimaahan palaavat Felm Volunteerit sitoutuvat osallistumaan Palaajien päivään, joka järjestetään vuosittain helmikuun ja syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Palaajien päivässä pääset jakamaan kokemuksiasi toisten Felm Volunteerien kanssa. Lisäksi saat varustusta kotimaan seurakunta- ja oppilaitosvierailujen tekemiseen, ja kuulet muuhun kotimaan vapaaehtoistyöhön osallistumismahdollisuuksista.

Lisätietoa ja Felm Volunteer -tehtäviin liittyvät tiedustelut

Luethan usein kysytyt kysymykset Felm Volunteer –ohjelmasta ennen hakulomakkeen täyttämistä.

UKK - Usein kysytyt kysymykset Felm Volunteer -ohjelmasta

Felm Volunteer –koordinaattori Heli Oksanen p. 040 641 1202 vastaa hakuun liittyviin kyselyihin ja kutsuu haastatteluun (ei ääniviestejä vastaajaan, numerosi tallentuu ja yhteydenottoihin palataan loma-ajan ja käynnissä olevien haastatteluiden mahdollistamalla tavalla) tai jättämällä soittopyyntö yhteystietoineen osoitteeseen FELM-Volunteer@felm.org. Huomioithan, että soveltuvan hakemuksen saapuessa tehtävä voidaan täyttää jo hakuajan kuluessa.

Tutustu avoinna oleviin tehtäviin (haettavana olevat avoimet tehtävät ja niihin liittyvät ajantasaiset tehtävälomakkeet kotisivuilla hakuajan alkaessa vuosittain 1.2. ja 1.6.)>

Täytä hakulomake >

Muuta maailmaa vapaaehtoisena ja hae Felm Volunteer-tehtäviin!

Hakuaika vuoden 2018 Felm Volunteer -tehtäviin on käynnissä.

Mikäli et vielä ole osallistunut Felm Volunteer -tehtäviin hakemista edeltävään Lähde liikkeelle tai Min Mission -koulutukseen, lisätietoa saat klikkaamalla koulutuksen nimeä.

Lisätietoa vapaaehtoisohjelmastamme ja Felm Volunteer –esitteestä