Paastokeräys 2017

Paastokerays_2017_532x262.jpg

Jokainen on Jumalan luoma ja arvokas

Suomen Lähetysseura työskentelee turvatakseen jokaisen oikeuden ihmisarvoiseen ja turvalliseen elämään. Tansaniassa kumppaninamme on luterilainen kirkko, joka toimii mm. albinismiin kohdistuvien haitallisten uskomusten muuttamiseksi.

Albiinot joutuvat pelkäämään vainoa jopa henkensä puolesta. Kirkko pyrkii jakamaan oikeaa tietoa albinismista, ohjaamaan henkiparantajien taidot hyvän tekemiseen ja toimimaan Raamatun opin mukaisena esimerkkinä lähimmäisenrakkaudesta.

Pastori Julia Mutungi kutsuu sinut mukaan tärkeään työhön:

”Kirkon on tehtävä kovasti työtä, sillä henkimaailmaan eivät tehoa vain lait ja käskyt. Taikauskon tilalle pitää tulla suojeleva yhteisö ja hyvä usko, joka sanoo, että tappaminen on väärin. Tarvitsemme koulutusta, lähetystyötä, vaikuttamistyötä ja ihmisten voimaannuttamista fyysisesti, hengellisesti ja taloudellisesti.”

Osallistu paastokeräykseen

Tule mukaan tukemaan tätä työtä ja osallistu Lähetysseuran paastokeräykseen maksamalla pankkitilille IBAN FI38 8000 1400 1611 30, DABAFIHH, viestiksi PAASTO2017 tai verkossa

Lahjoita keräykseen>

Turvassa omassa kodissa

Lähetysseura ja kirkko ovat tukeneet myös Shinyangan kaupungissa sijaitsevaa valtion keskusta, joka on tarkoitettu eri tavoin vammaisille lapsille. Suurin osa heistä on kuitenkin albiinolapsia, jotka on tuotu keskukseen turvaan.

Kirkko on remontoinut tiloja, kouluttanut hygienia- ja turvallisuusasioissa sekä järjestänyt keskukseen vapaaehtoisapua. Iso parannus oli uusi ruokailutila, jossa on puuta säästävät hellat. Nyt työ jatkuu vanhempien ja kyläyhteisöjen koulutuksella ja vaikuttamistyöllä, jotta kaikki voisivat elää turvassa ja yhteisönsä hyväksyttyinä jäseninä omassa kodissaan.

Tärkeää on myös se, että lapset voisivat käydä koulua. Tavoitteena on löytää albiinolapsille ja nuorille turvallinen koulu- ja opiskelumahdollisuus. Lähetysseura tukee albiinolasten koulunkäyntiä myös tämän vuoden alussa aloitetulla kummityöllä.

5-vuotias Juliana haluaisi käydä kirkossa isoäitinsä kanssa, mutta elämä kodin seinien ulkopuolella on vaarallista. Hän on albiino ja hänet on yritetty kidnapata jo monta kertaa.

Juliana asuu Shinyangan alueella Luoteis-Tansaniassa, jossa usko noituuteen elää vahvana. Monet uskovat albiinojen ruumiinosien olevan onnea tuottavia taikakaluja. Siksi ihmiset, joilla on albinismi, elävät jatkuvassa vaarassa tulla tapetuksi tai silvotuksi.

Albinismi on geenimuunnos, jonka omaavan ihmisen ihosta ja hiuksista puuttuu väripigmentti. Albinismi on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja erityisesti Tansaniassa huomattavasti yleisempää kuin muualla maailmassa. Ihmiset, joilla on albinismi, kokevat monenlaista syrjintää ja varsinkin maaseudulla suoranaista vainoa.

Kirkko työskentelee uutterasti albinismiin kohdistuvien haitallisten uskomusten muuttamiseksi. Yksi tärkeä keino on kristillinen lähetystyö. Kirkko pyrkii toimimaan Raamatun opin mukaisena esimerkkinä lähimmäisenrakkaudesta, opettamaan oikeaa tietoa albinismista ja ohjaamaan henkiparantajien taidot hyvän tekemiseen.