Postimerkkikeräys

Postimerkit, kortit ja rahat talteen

Otamme vastaan vanhoja postimerkkejä, kortteja ja rahoja. Niiden myynnin hoitaa Suomen Filatelistiseura maanantaihuutokaupoissaan ja Suomen Postimerkkilehden Online-huutokaupoissa. Filatelistiseura voi välittää kohteita myös muihin julkisiin huutokauppoihin.

Postimerkkien keräily voi olla yksi muoto pitää lähetystyötä esillä kouluissa sekä eri piireissä ja kerhoissa. Myös työpaikoilla voi kerätä merkkejä lähetystyön hyväksi. Postimerkkien myynnistä saadut varat käytetään Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön.

Toimi postimerkkien kanssa näin:

• jätä merkin ympärille taustaa noin sentin verran
  • lähetä ensipäiväkuoret ehjinä

Toimi postikorttien kanssa näin:

• ennen Helsingin olympialaisia (1952) leimatut kortit ovat hyvin arvokkaita
  • lähetä kaikki kortit kokonaisina
  • ostajat ovat kiinnostuneita erityisesti eri paikkakuntien ja tunnettujen tekijöiden (esim. Wendelin ja Pitkäranta) postikorteista

Vastaanotamme mielellämme myös vanhoja rahoja.

Postimerkkisi ja muut tuotteet voit lähettää osoitteella
Suomen Lähetysseura / Postimerkkikeräys, PL 154, 00141 Helsinki.

Voit viedä postimerkit, kortit ja rahat myös seurakuntasi kirkkoherranvirastoon.

Raha- ja postimerkkihuutokauppa la 8.4.2017 klo 11, näyttö klo 10

Suomen Filatelistiseura, Lönnrotinkatu 32 B
Tuotto ohjataan Suomen Lähetysseuran työn tukemiseen.
Listat ja lisätietoja: Kimmo Kanerva, kimmo.kanerva@kolumbus.fi

Lisätietoja:
Sara Pykäläinen
puh. 020 7127 022, sara.pykalainen(at)suomenlahetysseura.fi

Näin käsittelet kortteja ja merkkejä

• Mistään postikorteista ei leikata lainkaan merkkejä pois. Jos, kuitenkin ”suttaat nimesi” sellaisesta leikataan merkki.  Nimen suttaaminen menettää kortin arvon.  Kortin ostajia ei kiinnosta, mitä kortissa lukee, vaan se kortin kuva ja sen siisteys.
  • Kortit voi lajitella, mikäli se on mahdollista: joulu-, onnittelu-, pääsiäis-, eläin-, Suomi paikkakunta- ja ulkomaiset kortit omiin nippuihinsa, sekä kaikki vanhat kortit ennen vuotta 1952 leimatut kortit omaan nippuunsa.
  • Kaikista korteista saadaan suhteellisen hyvä hinta, mutta Suomi paikkakuntakortit ovat sellaisia, josta huudetaan eniten.
  • Kaksiosaiset syntymäpäiväkortit, esim. 50 v, 65 v, 70, 75 jne. joihin on kirjoitettu tekstiä, emme ota, ei myöskään esim. ”Taidetta ilman käsiä, Kuurojen tms. ilmaiskortit, niitä emme ota. Mutta, esim. punaisenristin tai jonkun muun, ne ovat tervetulleita.
  • Kirjoittamattomia kortteja eli puhtaita otamme mielellämme vastaan.
  • Ennen vuotta 1952 leimatut kirjeet jätetään leikkaamatta, myös ensipäiväkuoret ja erikoisleimakuoret.
  • Ulkomailta tulleet kirjeet jätetään leikkaamatta – uudetkin kirjeet.
  • Leikattavan postimerkin marginaali saa olla 1 – 2 cm, jopa enemmänkin, eli aina ei tarvitse ”olla niin tarkkana”.  Leimaa ei tarvitse jäädä merkin ympärille.
  • Mikäli tulee jo valmiiksi leikattuja merkkejä, sieltä poimitaan kotimaiset ja ulkomaiset merkit erilleen ja laitetaan omaan pussiin.
  • Isoista revityistä leikkeistä voi leikata liikoja reunoja pois.
  • Myös rahoja (vanhoja sekä mitaleita otamme vastaan).

Mikäli tulee joitakin kysymyksiä ohjeistukseen, ota yhteyttä Sara Pykäläiseen, p. 020 7127 022, sara.pykalainen@suomenlahetysseura.fi