Materiaalia globaalikasvatukseen

Maija, madu ja mai

Maija, Madu ja Mai Mai - 20 tarinaa alakoulun päivänavauksiin.

Kiisi Isotalon kirjoittamat tarinat kertovat ystävyydestä, samanlaisuudesta, erilaisuudesta, monikulttuurisuudesta ja monista tärkeistä asioista, joihin tytöt ja pojat törmäävät. Sopii myös seurakunnan kerho- ja leiritoimintaan.

pakolaisleirillä Kauaksi kotoa – taustamateriaalia  ja videolinkkejä pakolaisuudesta
syyrialaiset lapset Kauaksi kotoa - toiminnallisia tehtäviä pakolaisuudesta

Lähetysseuran videoita koulujen käyttöön

Mustavalko_2048x1365

Syrjinnästä ihmisarvoiseen elämään.

Tietoa ja toiminnallisia ryhmätehtäviä kehitysyhteistyöstä (pdf-tiedosto). Taustateksti soveltuu vanhemmille opiskelijoille, tehtäviä löytyy myös alakouluille. Materiaaliin kuuluu myös Prezi-esitys:

Kehityskeskustelu_452x496

Keskustelua kehityksestä

Tietoa ja toiminnallisia ryhmätehtäviä aiheista: Ihmisoikeudet, ruokaturva, hiv ja aids, uskonnot ja kehitys, köyhyys ja demokratia. Materiaali soveltuu parhaiten yli 15-vuotiaille. Materiaaliin liittyy seuraavat Prezi-esitykset:

kehityspuu.jpg

Keskustelua kehityksestä - ihmisoikeudetPrezi-esitys
Keskustelua kehityksestä - ruokaturva. Prezi-esitys
Keskustelua kehityksestä - hiv ja aids Prezi-esitys
Keskustelua kehityksestä - uskonto ja kehitys Prezi-esitys
Keskustelua kehityksestä - köyhyys ja demokratia Prezi-esitys

uskontodial_pikku

Uskontodialogi
Aineisto sisältää toiminnallisia harjoituksia uskontodialogista ja maailmanuskonnoista. Harjoituksia voi soveltaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukioon.

Lataa (5.91 MB)

UskontodialoPP_pikku

Uskontodialogi -esitys
Power Point -esitys uskontodialogista

Lataa (931.33 KB)

pikkukuva_kortit_yk

Uskontojen maailmassa -pelikortit
Uskontojen maailmassa, pelikortit viidestä maailman uskonnosta tueksi uskontodialogiin ala- ja yläkouluun (alkaen kolmannesta luokasta)

Lataa (4.56 MB)

pelikortit_pikkukuva_vk

Uskontojen maailmassa -pelikortit
Uskontojen maailmassa, pelikortit viidestä maailman uskonnosta tueksi uskontodialogiin varhaiskasvatuksessa sekä koulussa alimmilla luokilla.

Lataa (3.72 MB)

globaalivastuuGlobaalivastuu -rikkaana ja köyhänä maailmassa
Materiaalia yläkoulun ja lukion etiikan tunneille. Miksi maailma on eriarvoinen? Onko rikkaalla lännellä vastuu köyhästä maailmasta?

Lataa (7.55 MB)

kopterinakymia

Kopterinäkymiä
Nämä tehtävät liittyvät Kopterinäkymiä - animaatiosarjaan. DVD:n voi tilata Kirkon tiedotuskeskuksesta. Tehtäviä voi käyttää valikoiden myös ilman filmiä. Tehtävissä käsitellään yhdessä elämistä, erilaisuutta ja ennakkoluuloja.

Lataa (2.48 MB)

lahetysalakoulussa

Lähetys alakoulujen uskonnonopetuksessa
Tässä paketissa on hauskoja tehtäviä ja yhteistä puuhaa alakoulun uskonnontunneille. Opi hauskalla tavalla toisista maista ja kansoista!

Lataa (7.4 MB)

Mitalahetystyoon_kouluille

Lähetystyön luonne
Mitä lähetystyö nykyään on? Pitäisikö sitä olla? Tässä paketissa on materiaalia yläkoulun ja lukion kirkkohistorian kursseille ja uskonnon valinnaisille kursseille.

Lataa (941.84 KB)

sinaminajamuut

Sinä, minä ja muut
Miten käsitellä koulussa erilaisuutta? Tässä paketissa on tarinoita kohtaamisista kaikkiin tarpeisiin. Tarinoissa on mukana käsittelykysymykset.

Lataa (596.97 KB)

Tasauskouluille

Tasaus kouluille
Tietoa, tehtäviä ja tempauksia eri oppiaineiden tunneille! Tämä kansainvälisyyskasvatuksen paketti liittyy Lähetysseuran Tasaus-keräykseen. Hyvinvointi ei jakaudu maailmassa tasan, mutta ehkä asialle voi tehdä jotain. Materiaali on suunnattu yläkouluille ja lukioille.

Lataa (5.23 MB)

DSC_4025__164_

Toiminta ideoita koulujen Tasaus-päivään
Onko koulussanne teemapäivä kansainväliselle vastuulle? Vietättekö Tasaus-päivää? Haluatko kouluun toimintaa, joka pistää ajattelemaan?

Lataa (128.89 KB)

Kauaksi kotoa – taustamateriaalia  ja videolinkkejä pakolaisuudesta