Lähetystyöntekijät Suomessa

Tilaa lähetystyöntekijä kertomaan työstä tai saarnaamaan:

Tarjoamme seurakunnille mahdollisuuden kutsua lähetystyöntekijä kertomaan lähetystyöstä omiin tapahtumiinsa. Ota yhteys vierailupyynto@suomenlahetysseura.fi

Tuula Kosonen

Olen Tuula Kosonen ja asun Joensuussa. Olen alkuperäiseltä koulutukseltani nuorisotyöntekijä. Myöhemmin olen opiskellut kielitiedettä, teologiaa ja kreikkaa ja päätynyt raamatunkääntäjäksi. Olen ollut mieheni Kimmon kanssa Thaimaassa lähetystyössä vuodesta 1998 asti vuoteen 2015.

Kielet, kulttuurit ja vähemmistökansat ovat aina kiehtoneet minua ja olen kiitollinen siitä, että työssäni juuri nämä asiat ovat avainsemassa. Näin on Jumala johdattanut! Olen toiminut akenkielisen uuden testamentin käännöstyössä yhdessä paikallisen tiimin kanssa. Työssäni olen joutunut päivittäin käyttämään kolmea kieltä, englantia, thaita sekä akea. Kotona olemme puhuneet suomea.

Saimme tiimin kanssa juuri uuden testamentin valmiiksi ja nyt on hyvä aika olla muutama vuosi kotimaassa. Käyn mielelläni vierailemassa seurakunnissa kaikenlaisissa tilaisuuksissa, jumalanpalveluksissa ja lähetystilaisuuksissa, pienpiireissä, rippikouluissa tai lasten kerhoissa. Teen myös mielelläni kouluvierailuita.

Leena Laine

Olen Leena Laine ja asun Kokkolassa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Olen toiminut Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyökoordinaattorina Tansaniassa vuosina 2010-2015. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa ammatillista opettajan pätevyyttä. Opiskelussa suuntaudun maahanmuuttajien kouluttamiseen ja kansainvälisyyskasvatukseen.

Oli upeaa saada jakaa pätkän matkaa elämää yhdessä tansanialaisten kanssa, jotka ottivat minut avosylin vastaan yhdeksi heistä. Mielelläni tulen kertomaan kokemuksistani Tansaniasta, kehitysyhteistyöstä ja tansanialaisten suvaitsevaisuudesta monikulttuurisuutta kohtaan, mistä täällä Suomessa voimme oppia paljon.

Sari Lehtelä

Olen Sari Lehtelä Helsingin Kalliosta. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja toiminut tiedottajan ja toimittajan tehtävissä Suomen Lähetysseurassa ja seurakunnissa Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Lähetysseuran tiedottajana Etiopiassa olin vuosina 2011-2015.Tiedottajana pääsin tutustumaan Lähetysseuran ja sen kumppanikirkon työhön laajasti eri puolilla maata. Kerron kaikesta näkemästäni ja kokemastani mielelläni erityisesti seurakuntien vastuunkantajille sekä niille, joille tämän päivän lähetystyö on etäistä mutta jotka haluavat tietää siitä enemmän.

Olen koonnut Etiopian aikana kirjoittamistani julkaistuista jutuista kirjan He jäivät sydämeeni.  Sitä voi ostaa Lähetysseuran verkkokaupasta.

Leena Mgaya

Olen Leena Mgaya, asun Joensuussa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja-diakonissa.

Olen työskennellyt lähetystyössä Tansaniassa hiippakunnallisessa diakoniatyössä Tansanian ev.lut. kirkon Eteläisessä hiippakunnassa vuosina 2004 – 2008 sekä 2013 – 2015. Työnkuvaani kuului mm. orpolapsityötä ja vammaistyötä Suomen Lähetysseuran kummityön puitteissa, diakoniatyön kehittämistä sekä opetustyötä diakonian aiheista kirkon työntekijöille sekä vapaaehtoisille.

Kerron mielelläni kirkon työstä ja ihmisten elämästä Tansaniassa. Tällä hetkellä sydäntäni lähellä ovat vammaiset ja orpolapset. Lähetystyö sekä kansainväliset kysymykset muutenkin ovat minulle tärkeitä.

Heidi_150.jpg

Olen Heidi Saito, asun Turussa. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (VTM). Suoritan tällä hetkellä Turun yliopiston monikulttuurisuuden kurssia. Sitä ennen olen täydentänyt koulutustani mm. englanninkielen opettajan diplomilla ja taidehistorian opinnoilla.

Työskentelin manner-Kiinassa Lähetysseuran yhteistyökumppanin, Amity Foundationin, palveluksessa 2005-2009 opettajankoulutuslaitoksissa englanninopettajana.
Seuraava kausi, 2010-2014 vei Hongkongiin. Hongkongissa työnkuvaan kuului manner-Kiinaan suuntautuvat kummioppilasmatkat, tiedotus, yleishallinto sekä alussa myös englanninkielinen koulutyö Hongkongin luterilaisen kirkon kouluissa. Otin osaa myös maahanmuuttotyöhön.

Teen mielelläni vierailuja oppilaitoksiin, yhdistyksiin, kuten tietysti seurakuntiin. manner-Kiinasta ja Hongkongista kertomisen lisäksi minua kiinnostaa maahanmuuttotyö, monikulttuurisuus ja kansainvälisyyskasvatus.

Ari Vitikainen

Olen Ari Vitikainen, asun Helsingissä. Olen toiminut kehitysyhteistyöhankkeiden koulutusneuvonantajana Kambodzhassa ja Laosissa vuodesta 2001 vuoteen 2015.

Kambodzhassa työmme innostavampia asioita oli nähdä kuinka maan syrjäseuduilla, yhteisönsä kehitysprojekteissa mukana olleet vähemmistönuoret kasvoivat ja kehittyivät vuosien kuluessa opettajiksi, kouluttajiksi, taiteilijoiksi, kehitystyön ja seurakuntiensa johtajiksi.

Laosissa sydämelleni jäi erityisesti öshi-kansa, joka elää uuden ajan murroksessa. Öshi kansasta ja työstä heidän parissaan kertovan Laosin Vuorilla -kuvakirjan voi ostaa Lähetysseuran verkkokaupasta.

Valokuvaajana olen tottunut kertomaan asioista kuvien avulla, ja siksi sisällytän mielelläni myös esityksiini runsaasti kuvamateriaalia.  Minulle läheisiä aihepiirejä ovat etnisten vähemmistökansojen parissa tapahtuva kielenkehittämis-, koulutus- ja kehitysyhteistyö.