Kannanotot

paljut_header_550x220.jpg

Suomen Lähetysseuran hallitus linjaa järjestön toimintaperiaatteita kannanotoilla.

Suomen Lähetysseuran periaatelinjaukset

Suomen Lähetysseuralla on ihmisoikeuksia, hiv ja aids -työtä sekä rauhaa ja sovintoa koskevat linjaukset, jotka ohjaavat kaikkea työtä.

Sitoumus hiilijalanjäljen pienentämiseen

Suomen Lähetysseura ry on sitoutunut vähentämään työmatkalennoista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä 25 % vuoden 2015 tasosta vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kanta naispappeuteen

Suomen Lähetysseura on säännöissään sitoutunut oman kirkkomme tunnustukseen ja noudattaa sen järjestysmuotoa. Tämä koskee myös kirkolliskokouksen päätöstä pappisviran avaamisesta naisille.

Lue koko toimintalinjaus>>

Kanta islamiin ja uskon rauhaan

Keskeisinä nähdään erityisesti rauhanomaiseen rinnakkaineloon, uskontojen väliseen vuoropuheluun ja Euroopassa maahanmuuttajien tilanteeseen liittyvät asiat. Vastuuntuntoa ja halua yhteisymmärrykseen kysytään kaikilta osapuolilta.

Lue koko kannanotto>>

Vastaukset seurakuntayhtymien kysymyksiin

vuosina 2007-2013 liittyen mm. seksuaalivähemmistöjen asemaan.

Vastaukset Helsingin seurakuntayhtymän kyselyyn>>

Vastaukset Vantaan seurakuntayhtymän kyselyyn>>