Lähetyskirkon tapahtumat

kirkko550x220.jpg

Lähetyskirkko on pyritty säilyttämään aikojen kuluessa mahdollisimman alkuperäisessä asussaan. Saarnatuoli sijaitsee poikkeuksellisesti alttarin sisä- ja yläpuolella suoraan ristin alla. Museovirasto onkin julistanut alttarialueen suojelukohteeksi.

Ristin paikalla oli vuoteen 1959 Kristusta Getsemanessa kuvaava alttaritaulu, joka sitten lahjoitettiin Namibiaan Engelan seurakuntaopistoon. Sen tilalle pantiin puolestaan namibialaisesta punapuusta tehty risti.

Alttarin molemmin puolin ovat Carl Wilhelm Sjöbergin suunnittelemat lasimaalaukset, jotka valmistuivat vuonna 1922. Ne olivat ensimmäiset Suomessa valmistetut. Pääaiheet eli Kristuksen syntymän ja ristiinnaulitsemisen - kaksi täyttymystä - ehdotti arkkitehti Wrede itse. Lasimaalaukset tuhoutuivat Helsingin pommituksessa 6.2.1944, mutta niiden tilalle tehtiin uudet, alkuperäisten piirustusten mukaiset maalaukset vuonna 1952. Ikkunoiden alaosassa olevat maapallon puolikkaat muistuttavat Jeesuksen käskystä mennä kaikkialle maailmaan.

Lähetyskirkon toiminnanohjaajana toimii Sara Pykäläinen Puh. 0207127 022/ sara.pykalainen@suomenlahetysseura.fi

Facebook logo Lähetyskirkon sivut Facebookissa

Lähetyskirkon messu sunnuntaisin klo 15

Messuihin voi tulla mukaan palvelemaan vapaaehtoisena.

Messun jälkeen kirkkokahvit.

Lisätietoa: www.lahetyskirkonmessu.fi