Ryhdy kummiksi

Kummit_lahjoitussivubanneri

Sinä voit muuttaa lapsen elämän!

Mauritaniassa monet lapsiperheet päätyvät elämään laitakaupunkien slummeihin. Kuivuuden aiheuttama väestöpako tuo ihmisiä maalta kaupunkeihin. Erityisesti tyttöjen koulunkäynti keskeytyy pääkaupungissa Nouakchotissa köyhyyden, kotitöiden ja alaikäisinä solmittujen pakko-avioliittojen vuoksi. Pääkaupungissa vain kuusi kymmenestä lapsesta käy koulua.

Sinustako kummi Mauritanian lapsille?

Etsimme tällä hetkellä kummeja köyhyydessä eläville lapsille Mauritaniassa. Kummityömme tavoittaa pääkaupungin lapset, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta koulunkäyntiin. Kummien tuella kaikkein köyhimpien perheiden lapset, tytöt, orvot ja vammaiset lapset pääsevät kouluun.

Koulutukseen panostaminen on kestävin tapa rakentaa turvallista tulevaisuutta ja rauhaa. Erityisesti tyttöjen koulutus on ratkaisevassa asemassa. Kummien tuki köyhille perheille on korvaamaton. Kummi tuo vakautta epävarmuuden keskellä eläville lapsille ja antaa mahdollisuuden kokonaan toisenlaiseen tulevaisuuteen.

Kummina olet sankari

Anna lapselle mahdollisuus koulunkäyntiin ja elämään. Apusi on korvaamaton.

- Sankarit toimivat usein piilossa. He ovat niitä, jotka välittävät, jakavat omastaan ja luovat turvallisuutta toisille. Sankaruus ei ole yleviä juhlapuheita, vaan todellinen sankaruus löytyy hetkittäisistä arkivalinnoista: siitä kun valitaan hyvä eikä pahaa, yhteisöllisyys eikä itsekkyys.

Irja Askola, Helsingin piispa

Puulusikka_lapulla2.jpg

Ryhdy kummiksi tästä

Lue lisää kummiudesta

Kysyttävää? Ota yhteyttä:
kummit(at)suomenlahetysseura.fi

Puh: 020 7127 201

Tutustu kummityöhömme eri maissa

Viemme suomalaisten kummien tuen luotettavasti perille. Teemme kummityötä viidessätoista maassa.

Afrikka

Aasia

Etelä-Amerikka

Angola Kiina      Kolumbia
Botswana Nepal      Venezuela
Etiopia Palestiina
Mauritania Pakistan
Namibia Thaimaa
Senegal Venäjä
Tansania

Suomen Lähetysseuran kummit ovat edistäneet lasten hyvinvointia jo vuodesta 1988 alkaen. Tuhannet kummitukea saaneet, entiset kummilapset toimivat nyt koulutettuina omissa ammateissaan. Kummien avulla he ovat löytäneet tien parempaan tulevaisuuteen.

Lähetysseuran kummiohjelmissa tukea saa yli 4 000 kummilasta. Kummilapset on valittu kummiohjelmiin vähävaraisuuden ja huono-osaisuuden perusteella. Kummituki kohdistuu jokaiselle lapselle yksilöllisesti koulukulujen ja elinkustannusten kattamiseen. Kummien tuki auttaa myös kummilasten perheitä. Tuki on luonteeltaan jatkuvaa ja auttaa pitkäjänteisesti yli 20 000 ihmistä.

Tansanialainen Upendo valmistuu ammattiin

Hei!

Olen Upendo Mwendi ja asun Morogorossa Tansaniassa, Msatan kylässä. Elämäni oli hyvää aina siihen saakka, kunnes isäni kuoli keuhkosairauteen.  Paimentolaisäitini tulot olivat niin pienet, etteivät ne olisi riittäneet koulunkäyntiini.

Pääsin maasaityttöjen kummien tuella ammattikouluun Ulugurun vuorille, reilun tunnin ajomatkan päähän Morogoron kaupungista. Opiskelen ompelijaksi ja valmistuttuani aion perustaa oman ompelimon.  Olen täällä onnellinen, sillä koulu sujuu hyvin ja olen saanut muista opiskelijoista ja opettajista ystäviä. Koulunkäynti pelasti minut pakkoavioliitolta.