Ryhdy kummiksi

Lupia_kummibanneri550 x 204

Sinä voit muuttaa lapsen elämän!

Nepal on yksi maailman köyhimmistä maista ja vaikka kastilaitos on virallisesti kielletty, se vaikuttaa käytännössä yhä vahvasti. Köyhyys ja syrjintä ovat merkittävimmät esteet lasten koulunkäynnille. Kaikista hauraimmassa asemassa ovat köyhimpien perheiden lapset, jotka ovat vammaisia tai alakastisia.

Sinustako kummi Nepalin lapsille?

Nepalin vammaiset ja alakastiset lapset tarvitset nyt kummeja. Sinun avullasi lapset voivat päästä kummituen piiriin ja he saavat mahdollisuuden koulutukseen ja ihmisarvoiseen elämään. Kun lapset oppivat ja kehittyvät, he tuovat muutoksen koko yhteisöönsä.

Vaikuttamistyömme tuloksena Nepalin parhaaksi valittu koulu on avannut ovensa vammaisille ja alakastisille lapsille. Vammaiset ja dalit-lapset ovat jo osoittaneet ennakkoluuloja vääriksi ja pärjäävät hienosti haastavassa Gandakin sisäoppilailtoksessa. Kummit ovat tehneet tämän historiallisen käänteen mahdolliseksi!

Uusia kummeja tarvitaan. Voit ryhtyä kummiksi Nepalin vammaisille ja alakastisille lapsille tai voit tukea muita sinulle tärkeitä kummikoululaisia.Tule mukaan!

Kummina olet sankari

Anna lapselle mahdollisuus koulunkäyntiin ja elämään. Apusi on korvaamaton.

- Sankarit toimivat usein piilossa. He ovat niitä, jotka välittävät, jakavat omastaan ja luovat turvallisuutta toisille. Sankaruus ei ole yleviä juhlapuheita, vaan todellinen sankaruus löytyy hetkittäisistä arkivalinnoista: siitä kun valitaan hyvä eikä pahaa, yhteisöllisyys eikä itsekkyys. 

Irja Askola, Helsingin piispa

Puulusikka_lapulla2.jpg

Ryhdy kummiksi tästä

Lue lisää kummiudesta

Kysyttävää? Ota yhteyttä:
kummit(at)suomenlahetysseura.fi

Puh: 020 7127 201

 

 

Tutustu kummityöhömme eri maissa

Viemme suomalaisten kummien tuen luotettavasti perille. Teemme kummityötä viidessätoista maassa. 

Afrikka             

Aasia       

     Etelä-Amerikka

Angola Kiina      Kolumbia
Botswana Nepal      Venezuela
Etiopia Palestiina  
Mauritania Pakistan  
Namibia Thaimaa  
Senegal Venäjä  
Tansania  

 

     

 

 

Suomen Lähetysseuran kummit ovat edistäneet lasten hyvinvointia jo vuodesta 1988 alkaen. Tuhannet kummitukea saaneet, entiset kummilapset toimivat nyt koulutettuina omissa ammateissaan. Kummien avulla he ovat löytäneet tien parempaan tulevaisuuteen.

Lähetysseuran kummiohjelmissa tukea saa yli 4 000 kummilasta. Kummilapset on valittu kummiohjelmiin vähävaraisuuden ja huono-osaisuuden perusteella. Kummituki kohdistuu jokaiselle lapselle yksilöllisesti koulukulujen ja elinkustannusten kattamiseen. Kummien tuki auttaa myös kummilasten perheitä. Tuki on luonteeltaan jatkuvaa ja auttaa pitkäjänteisesti yli 20 000 ihmistä.

 

 

 


Tansanialainen Upendo valmistuu ammattiin 


Hei!

Olen Upendo Mwendi ja asun Morogorossa Tansaniassa, Msatan kylässä. Elämäni oli hyvää aina siihen saakka, kunnes isäni kuoli keuhkosairauteen.  Paimentolaisäitini tulot olivat niin pienet, etteivät ne olisi riittäneet koulunkäyntiini.

Pääsin maasaityttöjen kummien tuella ammattikouluun Ulugurun vuorille, reilun tunnin ajomatkan päähän Morogoron kaupungista. Opiskelen ompelijaksi ja valmistuttuani aion perustaa oman ompelimon.  Olen täällä onnellinen, sillä koulu sujuu hyvin ja olen saanut muista opiskelijoista ja opettajista ystäviä. Koulunkäynti pelasti minut pakkoavioliitolta.