Ryhdy kummiksi

Kummikampanja_verkkosivu_Etiopia.jpg

Sinä voit muuttaa lapsen elämän!

Etiopia on yksi maailman köyhimmistä maista. Neljäsosa väestöstä elää alle dollarilla päivässä, yksi kolmesta osaa lukea. Koulutukseen pääsy ei ole itsestäänselvyys missään päin maata. Erityisen heikossa asemassa ovat vammaiset lapset. Monet ajattelevat, että vammaisuus johtuu vanhempien pahoista teoista ja siksi vammaisia lapsia hävetään ja piilotellaan. Kuinka asenteet murretaan?

Sinustako kummi Etiopian kuuroille lapsille?

Etiopian kuurot lapset tarvitset nyt kummeja. Sinun avullasi lapset voivat saada mahdollisuuden koulutukseen ja ihmisarvoiseen elämään. Kun lapset oppivat ja kehittyvät, he tuovat muutoksen koko yhteisöönsä.

Hosainan koulu tekee uraauurtavaa työtä kuulovammaisten aseman parantamiseksi Etiopiassa.  Sisäoppilaitos on ollut kirjaimellinen pelastus sadoille syrjityille lapsille, joihin kukaan ei ole aiemmin uskonut. Muutos alkaa siitä, kun lapsi oppii kommunikoimaan viittomalla ja löytää uuden kielen, joka mullistaa hänen maailmansa.

Hosainan kuurojen koulu tarjoaa kuulovammaisille lapsille laadukasta perusopetusta sekä mahdollisuuden ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Koulu on kehittänyt myös ammatti-opetusohjelman, jotta nuorilla olisi todelliset valmiudet siirtyä työelämään. Jokainen koulun oppilas opiskelee suomalaisten kummien tuella.

Ryhdy kummiksi unohdetuille lapsille ja tule mukaan muuttamaan maailmaa. Voit ryhtyä kummiksi Etiopian lapsille tai voit valita liittymislomakkeesta jonkin muun sinulle tärkeän kummilapsiryhmän.

Tule mukaan!

Kummina olet sankari

Anna lapselle mahdollisuus koulunkäyntiin ja elämään. Apusi on korvaamaton.

- Sankarit toimivat usein piilossa. He ovat niitä, jotka välittävät, jakavat omastaan ja luovat turvallisuutta toisille. Sankaruus ei ole yleviä juhlapuheita, vaan todellinen sankaruus löytyy hetkittäisistä arkivalinnoista: siitä kun valitaan hyvä eikä pahaa, yhteisöllisyys eikä itsekkyys.

Irja Askola, Helsingin piispa

Puulusikka_lapulla2.jpg

Ryhdy kummiksi tästä

Lue lisää kummiudesta

Kysyttävää? Ota yhteyttä:
kummit(at)suomenlahetysseura.fi

Puh: 020 7127 201

Tutustu kummityöhömme eri maissa

Viemme suomalaisten kummien tuen luotettavasti perille. Teemme kummityötä viidessätoista maassa.

Afrikka

Aasia

Etelä-Amerikka

Angola Kiina      Kolumbia
Botswana Nepal      Venezuela
Etiopia Palestiina
Mauritania Pakistan
Namibia Thaimaa
Senegal Venäjä
Tansania

Suomen Lähetysseuran kummit ovat edistäneet lasten hyvinvointia jo vuodesta 1988 alkaen. Tuhannet kummitukea saaneet, entiset kummilapset toimivat nyt koulutettuina omissa ammateissaan. Kummien avulla he ovat löytäneet tien parempaan tulevaisuuteen.

Lähetysseuran kummiohjelmissa tukea saa yli 4 000 kummilasta. Kummilapset on valittu kummiohjelmiin vähävaraisuuden ja huono-osaisuuden perusteella. Kummituki kohdistuu jokaiselle lapselle yksilöllisesti koulukulujen ja elinkustannusten kattamiseen. Kummien tuki auttaa myös kummilasten perheitä. Tuki on luonteeltaan jatkuvaa ja auttaa pitkäjänteisesti yli 20 000 ihmistä.

Tansanialainen Upendo valmistuu ammattiin

Hei!

Olen Upendo Mwendi ja asun Morogorossa Tansaniassa, Msatan kylässä. Elämäni oli hyvää aina siihen saakka, kunnes isäni kuoli keuhkosairauteen.  Paimentolaisäitini tulot olivat niin pienet, etteivät ne olisi riittäneet koulunkäyntiini.

Pääsin maasaityttöjen kummien tuella ammattikouluun Ulugurun vuorille, reilun tunnin ajomatkan päähän Morogoron kaupungista. Opiskelen ompelijaksi ja valmistuttuani aion perustaa oman ompelimon.  Olen täällä onnellinen, sillä koulu sujuu hyvin ja olen saanut muista opiskelijoista ja opettajista ystäviä. Koulunkäynti pelasti minut pakkoavioliitolta.