Ryhdy kummiksi

Tansanian albiinolapset

Sinä voit muuttaa lapsen elämän!

Koulutus ei ole itsestäänselvyys köyhissä oloissa eläville lapsille. Kummina voit muuttaa kehitysmaan lapsen elämän. Kummin tuki antaa mahdollisuuden koulunkäyntiin ja turvalliseen lapsuuteen. Tukesi käytetään välttämättömiin koulunkäynnin kuluihin ja lasten hyvinvointiin. Samalla pyritään vaikuttamaan myös siihen, että lapsen lähiyhteisö tukee opiskelua.

Sinustako kummi Tansanian albiinolapsille?

Tansaniassa monet albiinolapset kokevat syrjintää ja vainoa poikkeavan ihonvärinsä vuoksi. Varsinkin Luoteis-Tansaniassa perinteinen kansanuskonto ja noituuden pelko vaikuttavat edelleen vahvasti ihmisten arkeen. Lapset tarvitsevat suojelua ja turvaa.

Lähetysseuran kummina olet mukana auttamassa albiinolapsia ihmisarvoiseen elämään. Kummien tuella huolehditaan lasten hygieniasta, ruoasta ja muista välttämättömistä tarpeista Shinyangan albiinokeskuksessa, tässä ja nyt. Toisaalta halutaan vaikuttaa siihen, että näiden lasten ei tarvitse enää asua keskuksessa, vaan he voisivat turvallisesti palata kotiin.

Ryhdy kummiksi ja tule mukaan muuttamaan maailmaa. Voit ryhtyä kummiksi Tansanian albiinolapsille tai voit valita liittymislomakkeesta jonkin muun sinulle tärkeän kummilapsiryhmän.

Tule mukaan!

Lue lisää: Kummityöllä tuetaan hengenvaarassa eläviä albiinoja Tansaniassa

Kummina olet sankari

Anna lapselle mahdollisuus koulunkäyntiin ja elämään. Apusi on korvaamaton.

- Sankarit toimivat usein piilossa. He ovat niitä, jotka välittävät, jakavat omastaan ja luovat turvallisuutta toisille. Sankaruus ei ole yleviä juhlapuheita, vaan todellinen sankaruus löytyy hetkittäisistä arkivalinnoista: siitä kun valitaan hyvä eikä pahaa, yhteisöllisyys eikä itsekkyys. 

Irja Askola, Helsingin piispa

Puulusikka_lapulla2.jpg

Ryhdy kummiksi tästä

Lue lisää kummiudesta

Kysyttävää? Ota yhteyttä:
kummit(at)suomenlahetysseura.fi

Puh: 020 7127 201

 

 

Tutustu kummityöhömme eri maissa

Viemme suomalaisten kummien tuen luotettavasti perille. Teemme kummityötä näissä maissa:

Afrikka             

Aasia       

     Etelä-Amerikka

Angola Kiina        Bolivia
Botswana Nepal        Kolumbia 
Etiopia Palestiina        Venezuela
Mauritania Pakistan  
Namibia Thaimaa  
Senegal Venäjä  
Tansania  

 

     

 

 

Suomen Lähetysseuran kummit ovat edistäneet lasten hyvinvointia jo vuodesta 1988 alkaen. Tuhannet kummitukea saaneet, entiset kummilapset toimivat nyt koulutettuina omissa ammateissaan. Kummien avulla he ovat löytäneet tien parempaan tulevaisuuteen.

Lähetysseuran kummiohjelmissa tukea saa yli 4 000 kummilasta. Kummilapset on valittu kummiohjelmiin vähävaraisuuden ja huono-osaisuuden perusteella. Kummituki kohdistuu jokaiselle lapselle yksilöllisesti koulukulujen ja elinkustannusten kattamiseen. Kummien tuki auttaa myös kummilasten perheitä. Tuki on luonteeltaan jatkuvaa ja auttaa pitkäjänteisesti yli 20 000 ihmistä.

 

 

 


Tansanialainen Upendo valmistuu ammattiin 


Hei!

Olen Upendo Mwendi ja asun Morogorossa Tansaniassa, Msatan kylässä. Elämäni oli hyvää aina siihen saakka, kunnes isäni kuoli keuhkosairauteen.  Paimentolaisäitini tulot olivat niin pienet, etteivät ne olisi riittäneet koulunkäyntiini.

Pääsin maasaityttöjen kummien tuella ammattikouluun Ulugurun vuorille, reilun tunnin ajomatkan päähän Morogoron kaupungista. Opiskelen ompelijaksi ja valmistuttuani aion perustaa oman ompelimon.  Olen täällä onnellinen, sillä koulu sujuu hyvin ja olen saanut muista opiskelijoista ja opettajista ystäviä. Koulunkäynti pelasti minut pakkoavioliitolta.