RSS

Uutiset

29.05.2017

Rauhantyötä ruohonjuuritasolla: Helluntaikolehti rauhantyöhön Lähi-idässä

Ensi sunnuntai on helluntai, joka kuuluu kirkkovuoden suurimpien juhlien joukkoon. Ensimmäinen helluntai oli kristillisen kirkon perustamisen päivä, joten helluntai on myös kirkon syntymäpäivä. Helluntaina jumalanpalveluksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle käytettäväksi rauhan ja sovinnon työhön Lähi-idässä.

24.05.2017

Lähetysseura Maailma kylässä -festivaaleilla: Onko rauhalla toivoa Kolumbiassa?

Lähetysseura järjestää Maailma kylässä -festivaaleilla keskustelutilaisuuden "Onko rauhalla toivoa Kolumbiassa?". Lähetysseuran teltalla Rautatientorilla on tarjolla Reilun kaupan kahvia ja toiveikasta tunnelmaa.

23.05.2017

100 tasa-arvotekoa: Naisten omatoimiryhmät parantavat naisten toimeentuloa ja omanarvontuntoa Etiopiassa

Pohjois-Etiopiassa Mersan alueella on viimeisen parin vuoden aikana perustettu Mekane Yesus -kirkon ja Suomen Lähetysseuran naisten asemaa parantavan kehityshankkeen tuella 120 naisten omatoimiryhmää, joissa on mukana yli kaksituhatta naista. Yksi heistä on 42-vuotias kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti Mulu Zegey.

20.05.2017

Suomen Lähetysseuran vuosikokous Turussa 20.5.2017: Lähetysseuran talous ja toiminta ovat pitkäjänteistä työtä

Suomen Lähetysseuran vuosikokous kokoontui Turussa Lähetysjuhlien yhteydessä lauantaina 20.5. Vuosikokous vahvisti vuoden 2016 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2018. Lähetysjuhlat järjestettiin ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä. Vuosikokoukseen osallistui 393 seurakuntien ja järjestöjen edustajaa ja henkilöjäsentä. Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Nousiaisten seurakunnan kirkkoherra Juhana Markkula ja Vartiokylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Pakarinen. Kokouksen päätteeksi Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle syksyllä. 

17.05.2017

Sakari Löytty: Luterilaisen maailmanliiton yleiskokouksen musiikkielämä voi antaa mallia kirkoille

Tiistaina 16.5. Windhoekissa, Namibiassa päättyneen Luterilaisen maailmanliiton 12. yleiskokouksen musiikkielämässä on ollut vahva suomalainen panos. Suomen Lähetysseuran työntekijä, musiikin tohtori Sakari Löytty on ollut parin vuoden ajan asiantuntijana kokouksen musiikki- ja jumalanpalvelustyöryhmässä. Hän on myös vastannut suurkuoron harjoituttamisesta reformaation 500-vuotisjuhlaan.

12.05.2017

Piispa Shoo puhuu ympäristön puolesta Tansaniassa

Tansanian evankelisluterilaisen kirkon johtava piispa Fredrick O. Shoo tulee Turun Lähetysjuhlille puolisonsa Janet Shoon kanssa. Piispa Shoo tunnetaan Tansaniassa myös nimellä ”Puupiispa”, sillä hän on ollut aktiivinen ympäristöasioiden puolestapuhuja koko aikuisikänsä.

11.05.2017

First language first – Luterilaisia maailman eri kolkilta koolla Namibiassa

Luterilaisen maailmanliiton 12. yleiskokousta vietetään Namibian pääkaupungissa Windhoekissa 10.–16. toukokuuta reformaation 500-juhlavuoden merkeissä. Suomen Lähetysseura järjestää kokouksessa työpajan äidinkielisen opetuksen merkityksestä.

08.05.2017

Lähetysseura kysyi ministereiltä kehitysmaavieraiden viisumikäytännöistä

Suomen Lähetysseura on lähestynyt kirjeellä kehitysministeri Kai Mykkästä ja ulkoministeri Timo Soinia ja ilmaissut huolensa Suomen viisumikäytäntöjen ja Suomen kehityspolitiikan tavoitteiden epäjohdonmukaisuudesta. Kirje liittyy tapaukseen, jossa Lähetysseuran kummiohjelman tuella opiskellut nepalilainen nuori ei saanut viisumia Suomeen seurakuntavierailua varten, koska köyhän hakijan pelättiin jäävän Schengen-alueelle.

25.04.2017

100 tasa-arvotekoa: ”Minä en ole myytävänä"

Mauritania on yksi maailman köyhimpiä maita. Tavallisen ihmisen elämisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet ovat hyvin heikot. Lähetysseura tukee naisia ja tyttöjä Mauritaniassa muun muassa perustamalla naisten tukiryhmiä ja säästö- ja pienluottoryhmiä sekä kouluttamalla pienyritystoimintaan. Lähetysseuran kummiohjelmassa Mauritaniassa on tällä hetkellä mukana 330 lasta, joista suurin osa on tyttöjä.

25.04.2017

Vappumyyjäiset valtaa Lähetystalon

Perinteinen myyjäistapahtuma valtaa Lähetystalon Helsingissä vappupäivänä 1. toukokuuta kello 9:30–14. Lähetystalo sijaitsee osoitteessa Tähtitorninkatu 18, ja perille pääsee muun muassa raitiotievaunulla numero 10.

24.04.2017

Safarista se alkoi – Lähetysseuran 50-vuotista musiikkityötä juhlistetaan Lähetysjuhlilla Turussa

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävää Lähetysseuran musiikki- ja taidetoimintaa yhdistää ajatus taiteesta Jumalan lahjana. Sen kautta ihminen voi tarkastella uskoaan ja maailmaa sekä hiljentyä elämän suurten kysymysten äärelle. Toisinaan taiteen avulla sanoitetaan vaikeita asioita ymmärrettävämmälle kielelle. Lähetysseuran taidetyötä juhlitaan Turun Lähetysjuhlilla näyttävässä Toivon tie -kavalkadissa 20.5.

20.04.2017

Ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä: Lähetysjuhlat Turussa 19.–21.5.

Suomen Lähetysseura järjestää Valtakunnalliset Lähetysjuhlat ensi kesänä Turussa 19.–21. toukokuuta ensimmäistä kertaa yhdessä Kirkkopäivien kanssa. Ne ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden sekä reformaation merkkivuoden ohjelmaa.

17.04.2017

Omatekoisten adressien hinnasta osa lahjaksi Lähetysseuralle

Liisa Toikka pyörittää Anni-tyttärensä kanssa Kouvolan Inkeroisissa Kukkalinja-nimistä kukkakauppaa. Liike tarjoaa lisäksi hääsuunnittelua ja hautauspalveluita. He myös valmistavat itse adresseja, joiden myyntituotosta he lahjoittavat osan Suomen Lähetysseuralle naisten ja lasten hyväksi.

12.04.2017

Yli 40 järjestöä vetoaa hallitukseen pakolaiskiintiön korottamiseksi

Suomen Lähetysseura haluaa, että pakolaiskiintiötä kasvatetaan ensi vuonna. Lähetysseura on mukana laajassa kansalaisjärjestövetoomuksessa kiintiön kasvattamiseksi.

07.04.2017

Lähetysseuran rauhantyö on vahvistunut: hankkeet Myanmarissa ja Syyriassa

Suomen Lähetysseuran taloudessa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia viime vuonna. Ulkoministeriön kehitysyhteistyövarojen leikkaukset verottivat kehitysyhteistyötä, mutta samaan aikaan ulkoministeriön avustukset Lähetysseuran tekemälle rauhan ja sovinnon työlle kasvoivat.