Sommarinsamling

Ruben 1

Från gruvarbete till skolbänken - hjälp barnen i Bolivia

Bolivia är det enda landet i världen där lagen tillåter att 10-åringar arbetar. Många av barnen arbetar under farliga förhållanden. Finska Missionssällskapet erbjuder yrkesutbildning åt barn och ungdomar som används som barnarbetskraft så att de får tryggare sätt att försörja sig på.

Skolgången ordnas i skift så att de barn som måste arbeta för att hjälpa till med försörjningen ges möjlighet till bättre yrken i framtiden.

Barnen lär sig att baka, reparera mobiltelefoner och laga mat. Barnen får information om vilka lagliga rättigheter de har och de får även handledning och verktyg som hjälper dem att klara sig i samhället. Via fritidsverksamhet får barnen möjlighet att leka och pröva på olika hobbyn.

För att barnen inte skall vara dömda till ett liv i gruvorna, behöver vi din hjälp. Vi ger barnen möjlighet att drömma om ett tryggare jobb och en bättre framtid. I Bolivia finns nästan en miljon barnarbetare under 18 år. Tack vare din hjälp kan de få möjlighet att gå i skola. Din gåva behövs!

Ge en gåva:

10 € Skolväska

50 € Skyddskläder för gruvarbetare

Klicka här för att ge en annan summa