13.03.2017

Lähetysseuran uusi ilmastorahasto tukee puiden istutusta Tansaniassa

Suomen Lähetysseura on perustanut ilmastorahaston. Sen kautta Lähetysseura kompensoi omista lentomatkoista syntyneet päästöt. Erillinen ilmastorahasto mahdollistaa kompensoinnin myös muille organisaatioille ja seurakunnille.

10.03.2017

Kauneimmat Joululaulut tuotti ennätystuloksen unohdetuille lapsille

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut keräsi viime jouluna kaikkien aikojen ennätystuloksen, runsaat 1 090 000 euroa. Varat käytetään unohdettujen ja heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kehitysmaissa.

08.03.2017

Lähetysseura: Naisten äänen on kuuluttava rauhantyössä konfliktialueilla

Naisten on saatava osallistua tasavertaisesti rauhanneuvotteluihin. Vain se takaa kestävän rauhan. Naisten tulee olla mukana myös konfliktin jälkeen rakentamassa rauhaa. Lähetysseura tukee vuoden 2017 Tasaus-kampanjan tuotolla naisten koulutusta, verkostoitumista, taloudellista itsenäisyyttä ja osallistumista rauhantyöhön.

24.02.2017

100 tasa-arvotekoa: Armonkoti suojelee vastasyntyneitä

Lähetysseuran tukema ensikoti Bangkokissa Thaimaassa auttoi viime vuonna 42 äitiä ja vauvaa paremman elämän alkuun. Ilman Armonkotia osa yksinäisistä äideistä olisi valinnut laittoman abortin.

22.02.2017

Testamentilla jätät sellaisen perinnön kuin haluat

Jokainen meistä lähtee tästä maailmasta joskus. Kuoleman jälkeen vainajan varallisuus siirtyy lain nimeämille perillisille, ellei edesmennyt ole määrännyt omaisuutensa jakamisesta testamentilla. Testamentti on mahdollisuus kertoa oma tahto jälkipolville ja varmistaa, että sitä kunnioitetaan myös kuoleman jälkeen.

20.02.2017

Ndongankielisen aapisen ilmestymisestä on 140 vuotta

Kun Suomen Lähetysseuran ensimmäiset työntekijät saapuivat Ambomaalle, nykyisen Namibian pohjoisosaan vuonna 1870, he alkoivat pian opetella ndongaa ja kehittää sitä kirjakieleksi. Aapinen ja virsikirja julkaistiin vuonna 1877, tasan 140 vuotta sitten. Uusi testamentti ilmestyi Martti Rautasen kääntämänä vuonna 1903. Myös lukutaidon opettaminen on kuulunut Lähetysseuran työhön alusta alkaen. Lähetysseuran työntekijöitä on sittemmin ollut työssä kymmenien kielten parissa.

17.02.2017

Syyrian pakolaisleireille alkaa näkyä uusi koulu-tv-kanava

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella toimiva satelliittitelevisiojärjestö SAT-7 aloittaa ensi kesänä kokonaan uuden SAT-7 Academy -kanavan. Se mahdollistaa koulunkäynnin Syyriasta paenneille lapsille ja miljoonille muille koulujärjestelmän ulkopuolella oleville lapsille Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

17.02.2017

Osallistu paastokeräykseen: Albinismista kärsivä Juliana on yritetty ryöstää monta kertaa

5-vuotias Juliana haluaisi käydä kirkossa isoäitinsä kanssa, mutta elämä kodin seinien ulkopuolella on vaarallista. Hän on albiino ja hänet on yritetty kidnapata jo monta kertaa. Lähetysseura työskentelee turvatakseen jokaisen ihmisen oikeuden ihmisarvoiseen ja turvalliseen elämään. Tule mukaan Lähetysseuran paastokeräykseen.

16.02.2017

Testamentit tärkeä tulonlähde Lähetysseuralle: Neljä kysymystä testamentin tekemisestä

Testamenttilahjoitukset ovat olleet merkityksellisiä koko Lähetysseuran toiminta-ajan. Viimeisen kymmenen vuoden ajan vuosittaiset testamenttitulot ovat olleet noin 2 miljoonaa euroa, mikä on hieman alle 10 prosenttia kaikista Lähetysseuran saamista kannatustuloista.

13.02.2017

10 000 puuta odottaa istuttamista Tansaniassa – koululaiset huolehtivat taimista

Songwan yläasteen pihalla käy kuhina. Joukko viininpunaisiin koulupukuihin pukeutuneita oppilaita kantaa kastelukannuilla vettä vesilammesta pihapuiden varjossa odottaville taimille. Koulun pihalla olevat kymmenentuhatta pientä tainta ovat alku hankkeelle, jota alueella on suunniteltu jo pitkään.

03.02.2017

Silpomisen hinta 5 euroa – työ julman käytännön lopettamiseksi jatkuu Tansaniassa

Maanantaina 6.2. vietetään kansainvälistä silpomisen vastaista päivää (YK). Tansaniassa perhe voi ostaa halvimmillaan viidellä eurolla tyttärelleen sukupuolielinten silpomisen, josta aiheutuu pysyvä haitta. Lähetysseura tekee silpomisen vastaista työtä, jotta julma käytäntö loppuisi.

30.01.2017

Maailman suurimman luterilaisen kirkon johtoon pastori Yonas Yigezu

Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon 20. yleiskokous (General Assembly) on valinnut pastori Yonas Yigezun presidentikseen seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Hän toimi aiemmin kirkkonsa evankelioimistyön johtajana yhdeksän vuotta.

25.01.2017

Kirjepostia Kolumbian ja Suomen välillä: Samaa maapalloa viljelemässä

Maanviljelijä Humberto Preciado on mukana Suomen Lähetysseuran tukemassa hankkeessa, jolla parannetaan Kolumbian maaseudun köyhien perheiden ruokaturvaa muun muassa perustamalla kasvimaita ja kouluttamalla väestöä niiden hoidossa. Preciado ja hänen suomalainen kollegansa, Nummella, läntisellä Uudellamaalla asuva Topi Haarlaa vaihtoivat viime kesänä kuulumisia kirjeitse. .

23.01.2017

Exit 30 vuotta Askeleita -konserttikiertueelle – liput myynnissä nyt

Pekka Simojoki ja Exit juhlistavat yhtyeen 30-vuotista taivalta ja lähtevät syyskuussa 2017 juhlakiertueelle Helsinkiin, Tampereelle, Seinäjoelle, Ouluun ja Jyväskylään.

23.01.2017

Syyria: rahoittajien kiinnitettävä huomio sosiaalisen yhtenäisyyden rakentamiseen ja syyrialaisten toimijoiden roolin vahvistamiseen kaikessa työssä

Syyrian sodassa on pian alkamassa seitsemäs vuosi. Jotta kansainvälinen yhteisö voisi parhaiten tukea syyrialaisten selviytymiskykyä konfliktin keskellä, on kiinnitettävä huomiota sosiaalisen yhtenäisyyden ja syyrialaisten omien suunnitelmien ja toimijoiden tukemiseen. Tämä oli pääviesti seitsemän kansalaisjärjestön maanantaina 23.1. järjestämässä seminaarissa ”How to build bottom-up community resilience in Syria?”. Tapahtuma liittyi Suomen isännöimään 24.1. järjestettävään kansainväliseen Syyria-kokoukseen. YK julkaisee kokouksessa humanitaarista apua ja Syyrian pakolaisia koskevat suunnitelmansa.